Έρευνα για την δολοφονία ενός 20χρονου άνδρα από την Ερυθραία ο οποίος είχε αιτηθεί να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο στη Γερμανία και βρέθηκε νεκρός με τραύματα από μαχαίρι στη Δρέσδη – το επίκεντρο των διαδηλώσεων εναντίον της μετανάστευσης και του ισλάμ – διεξάγουν οι γερμανικές αρχές.

Η εισαγγελία της Σαξονίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο άνδρας βρέθηκε νεκρός σε έναν δρόμο στη Δρέσδη το πρωί της Τρίτης. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας απέφυγε να κάνει σχόλια, ωστόσο εισαγγελείς δήλωσαν ότι 25 ερευνητές της αστυνομίας έχουν αναλάβει να εξιχνιάσουν την υπόθεση.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι κάτοικοι είχαν δει τον άνδρα αυτό, ζωντανό, το απόγευμα της Δευτέρας. Μια εφημερίδα γράφει ότι η Γιουλιάνε Νάγκελ, στέλεχος του κόμματος Die Linke, απηύθυνε έκκληση στις αρχές να εντείνουν τις προσπάθειές τους να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να προσδιορίσουν εάν πρόκειται για μια πράξη ρατσιστικής βίας.

Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει σε άρθρο της ότι περίπου 100 άνθρωποι διαδήλωσαν όταν η αστυνομία επιβεβαίωσε πως ο άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, έπεσε θύμα βίαιου εγκλήματος. Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι η δήμαρχος της πόλης Χέλμα Ορός δήλωσε συγκλονισμένη από την είδηση.