Στη Βρετανία ανέβηκε στους ουρανούς για δεύτερη χρονιά ένα αεροσκάφος γεμάτο λούτρινες καμηλοπαρδάλεις για καλό σκοπό.

Στόχος είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για το παιδιατρικό νοσοκομείο Great Ormond Street του Λονδίνου. Η πρώτη χρονιά που τα χαριτωμένα παιχνίδια πέταξαν στον ουρανό ήταν πέρυσι, όταν το αεροσκάφος της RAF Voyager απογειώθηκε με 291 καμηλοπαρδάλεις να καταλαμβάνουν τις θέσεις των επιβατών του.

Φέτος τα πληρώματα αύξησαν αυτόν τον αριθμό σε 500. Οι καμηλοπαρδάλεις θα βγουν τώρα σε δημοπρασία με πιστοποιητικό γνησιότητας, που θα λέει ότι πέταξαν στο Voyager και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις πωλήσεις, θα δοθούν στη φιλανθρωπική οργάνωση ''Giraffes On Tour'', η οποία υποστηρίζει το Great Ormond Street Hospital.

RAF jet carrying toy giraffes raises money for Great Ormond Street Hospital (UK) (fun story)

Flight Of The Giraffes 2


Η συγκινητική ιστορία


Το 2023, όπως προαναφέρθηκε, είχε πραγματοποιηθεί η πρώτη πτήση με επιβάτες καμηλοπαρδάλεις.

Πριν από την απογείωση, ο Ίαν Κόνγουεϊ, ο οποίος ίδρυσε τη φιλανθρωπική οργάνωση, αφού έχασε την κόρη του Λουίζ από μια σπάνια μορφή λευχαιμίας πριν από 10 χρόνια, είπε ότι η πτήση θα ήταν «πολύ συναισθηματική» και πρόσθεσε: «Θα είχε ξετρελαθεί… ως πατέρας, βλέποντας όλα αυτά να συμβαίνουν νιώθω περήφανος».

louise-kamilopardali


Η κόρη του κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Great Ormond Street, συνδέθηκε με τον Geoffrey την καμηλοπάρδαλη, που αγόρασε από το κατάστημα του νοσοκομείου. Ένα αντίγραφο σκάλισμά του στόλιζε την ταφόπετρά της και αναπαύθηκε μαζί της.

Ο πρεσβευτής του νοσοκομείου Clive Mear, ο οποίος παρακολούθησε την πτήση να φεύγει, είπε ότι η φιλανθρωπική οργάνωση είχε «μεγάλο αντίκτυπο» στη δουλειά του νοσοκομείου και σχολίασε: «Η κληρονομιά της Λουίζ θα κάνει πραγματικά τη διαφορά».