Συναγερμός στο Λονδίνο, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για έναν άντρα που κρατά ματσέτα και τραυμάτισε έναν για την ώρα ανεπιβεβαίωτο αριθμό ανθρώπων κοντά στο σταθμό μετρό Heinault, στα βορειοανατολικά της πόλης.

Σύμφωνα με την Telegraph, ένας μάρτυρας ανέφερε ότι είδε έναν άνδρα «να τρέχει με ένα σπαθί σαμουράι», ο οποίος «μαχαίρωσε τέσσερις ανθρώπους αφού έπεσε με το φορτηγάκι του πάνω σε ένα σπίτι».

Οι κάτοικοι δήλωσαν ότι ξύπνησαν από «πολλές φωνές», «διαπεραστικές κραυγές» και έναν άνδρα «καλυμμένο με αίμα» έξω από τα σπίτια τους, σύμφωνα με τη Daily Mail.


Σύμφωνα με την Sun, ο σταθμός του μετρό έχει αποκλειστεί, καθώς οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα το πρωί της Τρίτης. Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου δήλωσε ότι κλήθηκε γύρω στις 7 π.μ. (τοπική ώρα) για αναφορές ότι ένα όχημα είχε οδηγηθεί σε ένα σπίτι στην περιοχή Thurlow Gardens του Λονδίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Sun, άνθρωποι μαχαιρώθηκαν στο ακίνητο πριν ο άνδρας συνεχίσει να επιτίθεται σε άλλα μέλη του κοινού και σε δύο αστυνομικούς.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία δήλωσε για το περιστατικό: «Η αστυνομία βρίσκεται σε περιστατικό στην περιοχή Hainault. Παρακαλείστε να ακολουθείτε τις οδηγίες των αστυνομικών. Ένας άνδρας έχει συλληφθεί». Πρόσθεσε, δε: «Καταλαβαίνουμε ότι ο ύποπτος συνέχισε να επιτίθεται σε άλλους ανθρώπους και σε δύο αστυνομικούς». Το περιστατικό δεν φαίνεται να σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συλληφθείς είναι 36 ετών, ενώ πλάνα που κάνουν το γύρο του διαδικτύου δείχνουν τον άνδρα, ο οποίος φοράει κίτρινο μπουφάν με κουκούλα και κρατάει σπαθί να πλησιάζει αστυνομικούς.

Στο σημείο υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από περιπολικά και ασθενοφόρα, όπως φαίνεται από τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.