Ένας απόγονος έβδομης γενιάς του Ναπολέοντα θα βρίσκεται μεταξύ των υποψηφίων στη Γαλλία στις φετινές Ευρωεκλογές 2024.

Σύμφωνα με τη Le Figaro, σε ηλικία 50 ετών, ο Joachim Murat θα εμφανιστεί στην τρίτη θέση στη λίστα «We the People» με επικεφαλής τον Georges Kuzmanovic, πρώην εκπρόσωπο του Jean-Luc Mélenchon.

Αναλυτικότερα, ένας μακρινός δισέγγονος του Ναπολέοντα Α', ο Joachim Murat, θα είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές, όπως ανακοίνωσε σήμερα σε δελτίο τύπου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σε ηλικία 50 ετών, ο Joachim Murat παρουσιάζεται ως απόγονος του Στρατάρχη της Αυτοκρατορίας και Βασιλιά της Νάπολης Joachim Murat (1767-1815), ο οποίος ήταν ο κουνιάδος του Ναπολέοντα Α' μέσω του γάμου του με την αδελφή του Caroline Bonaparte.

Δηλώνει ότι έχει πάθος με τη Γαλλία

Θα εμφανιστεί στην τρίτη θέση στη λίστα «We the People» , με επικεφαλής τον Georges Kuzmanovic, πρώην εκπρόσωπο του Jean-Luc Mélenchon που έφυγε από το La France insoumise το 2018 για να ιδρύσει το κίνημά του, «République Souveraine» .

Ο πρώην αξιωματικός αλεξιπτωτιστής, Joachim Murat παρουσιάζεται ως «λάτρης της Γαλλίας και του κοινωνικού της μοντέλου που δεν υποστηρίζει πλέον την καταστροφή της που σχεδιάζεται από τους υποστηρικτές της φεντεραλιστικής Ευρώπης».