Μια μεγάλη φωτιά μαίνεται από νωρίς το πρωί στο παλαιό εμβληματικό κτίριο του Χρηματιστηρίου της Κοπεγχάγης, ηλικίας 400 ετών, στο οποίο και πραγματοποιούνταν τις τελευταιες εβδομάδες εργασίες αναστήλωσης.

Στα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου εμφανίζονται οι φλόγες να έχουν τυλίξει το εμβληματικό, αιχμηρό διακοσμητικό στοιχείο του πυργίσκου στην οροφή, το οποίο στη συνέχεια κατέρρευσε στο έδαφος.



Η φωτιά στο ιστορικό κτίριο, το οποίο είναι γνωστό ως Borsen, ξέσπασε γύρω στις 8 το πρωί (τοπική ώρα). Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έφτασαν γρήγορα στο κτίσμα-ορόσημο της πόλης της Κοπεγχάγης, και διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη γύρω περιοχή.



Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Morten Skærbæk, ένα από τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες στην κατάσβεση είναι οι σκαλωσιές που είχαν στηθεί γύρω από το κτίριο στο πλαίσιο των εργαστιών αναστήλωσης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι είδε ανθρώπους να μπαίνουν μέσα στο κτίριο για να «διασώσουν» κάποιους από τους ανεκτίμητους πίνακες που βρίσκονται στο εσωτερικό του.