Κέρασμα με… κλειστό κινητό. Ένα μπουκάλι κρασί προσφέρει στους πελάτες του ένα εστιατόριο στην Ιταλία αρκεί… να έχουν κλειστό το κινητό τους τηλέφωνο.

Το εστιατόριο καλεί τον κόσμο να αποτοξινωθεί από την τεχνολογία και να αφήσει τα κινητά τηλέφωνα στη διάρκεια του γεύματος. Κι ως... έπαθλο προσφέρει δωρεάν μπουκάλι κρασί.

Ο Άντζελο Λέλα, ιδιοκτήτης του Al Condominio, εστιατορίου που άνοιξε τον Μάρτιο στη Βερόνα, δήλωσε ότι ο στόχος είναι να ενθαρρύνει τους πελάτες να συνομιλούν μεταξύ τους αντί να είναι απορροφημένοι στα τηλέφωνά τους.

 «Θέλαμε να ανοίξουμε ένα εστιατόριο που να διαφέρει από τα άλλα», δήλωσε.

 «Έτσι επιλέξαμε με αυτή τη μορφή. Οι πελάτες μπορούν να αφήσουν πίσω την τεχνολογία, ενώ απολαμβάνουν μια ευχάριστη στιγμή μαζί. Η τεχνολογία γίνεται πρόβλημα, δεν υπάρχει λόγος να κοιτάτε το τηλέφωνό σας κάθε πέντε δευτερόλεπτα, αλλά για πολλούς ανθρώπους είναι σαν ναρκωτικό. Έχουν όμως την ευκαιρία να την αφήσουν στην άκρη και να πιουν καλό κρασί» πρόσθεσε.

Πώς όμως οι πελάτες δεν θα έχουν καμία απολύτως επαφή με το κινητό τους; Το κινητό τους τηλέφωνο θα μπορεί τοποθετηθεί, εάν το επιθυμούν, σε ένα ειδικό κουτί, το οποίο θα μείνει κλειδωμένο στην είσοδο. Στη συνέχεια, θα δείξουν το κλειδί στον σερβιτόρο κι εκείνος θα τους σερβίρει το μπουκάλι κρασί.

Οι πελάτες μπορούν επίσης να γράψουν μια κριτική για το γεύμα τους, την οποία θα αφήσουν στο κουτί.

Σε όσους δε γράψουν την πιο θετική κριτική, θα τους προσφερθεί ένα γεύμα δωρεάν στην επόμενη επίσκεψή τους.