Σοκ στην Αυστραλία προκλήθηκε από την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε τη Δευτέρα (15/04) κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στην εκκλησία του Καλού Ποιμένα στο Σίδνεϊ, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός Χριστιανού ιερέα.

Ο επίσκοπος Mari Emmanuel μαχαιρώθηκε μαζί με άλλους τρεις πιστούς, ωστόσο τα τραύματα, σύμφωνα με την ενημέρωση των Αρχών, δεν είναι απειλητικά για τη ζωή του.

Μετά το περιστατικό, πλήθος εξαγριωμένων πιστών έσπευσαν έξω από το ναό και επιχείρησαν να λιντσάρουν τον δράστη, ο οποίος βρισκόταν υπό κράτηση από τους αστυνομικούς.



Ποιος είναι ο Mari Emmanuel και γιατί προκάλεσε τέτοια αναστάτωση;

Ο Mari Emmanuel είναι εξέχων ηγέτης μιας υπερσυντηρητικής αίρεσης της Ασσυριακής Εκκλησίας.

Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επειδή με τους «πύρηνους» λόγους του ασκούσε κριτική στα lockdown και τα εμβόλια. 

Bishop Preaches Against Vaccine | 10 News First

Κάνοντας livestreaming τις λειτουργίες του στο YouTube και στα social media, όπου έχει χιλιάδες οπαδούς (περίπου 17.000 στο Facebook) προσέλκυε ριζοσπάστες Χριστιανούς στα κηρύγματά του κατά των ΛΟΑΤΚΙ.

Ο ίδιος σε άλλες ζωντανές μεταδόσεις του εξέφραζε σκληρές απόψεις για την αμερικανική και τη ρωσική πολιτική, καθώς και για τα Ηνωμένα Έθνη.

A Message To Russia - Mar Mari Emmanuel

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εκκλησίας, Christ The Good Shepherd Church, ο ιερέας έχει ταξιδέψει σε διάφορα μέρη του κόσμου για τη διδασκαλία της Αγίας Γραφής, ενώ μεταξύ άλλων βρέθηκε πριν μερικές εβδομάδες και στη Λωρίδα της Γάζας. 


Σε μήνυμά του, το οποίο φιλοξενείται στον ιστότοπο της εκκλησίας, ο Mari Emmanuel αναφέρει μεταξύ άλλων πως «στην εποχή μας πιστεύουμε ότι η πιο σημαντική και θεμελιώδης διαπίστωση είναι να φτάσουμε στην αλήθεια. Ο κόσμος βομβαρδίζει το ανθρώπινο γένος με τόσες πολλές πληροφορίες, που αρκετά συχνά χάνουμε τον προσανατολισμό μας στο να διακρίνουμε το ψέμα από την αλήθεια».

Σίδνεϊ: Πιστοί πήγαν να λιντσάρουν δράστη που μαχαίρωσε ιερέα - Γιατί προκλήθηκαν επεισόδια για ...