Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με θέμα της εξελίξεις στην Μέση Ανατολή.

Ο ιορδανός μονάρχης δήλωσε στον Τζο Μπάιντεν ότι οποιαδήποτε κλιμάκωση εκ μέρους του Ισραήλ θα διευρύνει την σύρραξη στην περιοχή, μετέδωσαν τα ιορδανικά μέσα ενημέρωσης.

Επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν Σαφάντι ανακοίνωσε ότι ο πρέσβης του Ιράν στο Αμμάν εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών για να του διατυπωθεί διαμαρτυρία για δηλώσεις της Τεχεράνης που συνιστούν ανάμειξη στα εσωτερικά της χώρας.

Fars: Το Ιράν παρακολουθεί την Ιορδανία για οποιεσδήποτε κινήσεις υποστήριξης προς το Ισραήλ

Χθες, κατά την ώρα της ιρανικής επίθεσης, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars μετέδωσε δηλώσεις ιρανικής στρατιωτικής πηγής σύμφωνα με τις οποίες το Ιράν παρακολουθεί την Ιορδανία για οποιεσδήποτε κινήσεις υποστήριξης προς το Ισραήλ.

«Καλά πληροφορημένη στρατιωτική πηγή δήλωσε ότι παρακολουθούμε στενά τις κινήσεις της Ιορδανίας κατά την διάρκεια των τιμωρητικών επιθέσεων … και, αν συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε πιθανή ενέργεια υποστήριξης του Ισραήλ, θα γίνουν ο επόμενος στόχος», μετέδωσε το Fars.