Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συνομίλησε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν με drones και πυραύλους εναντίον της ισραηλινής επικράτειας, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του.

Ο κ. Νετανιάχου μίλησε με τον αμερικανό πρόεδρο κατόπιν έκτακτης συνεδρίασης της κυβέρνησης πολέμου του Ισραήλ. Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε τη συνδιάλεξη.

Σύμφωνα με ισραηλίνα μέσα ενημέρωσης το τηλεφώνημα έγινε μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ που έδωσε το πράσινο φως για να αποφασίσει για την απάντηση στην επίθεση του Ιράν.

Κατά πληροφορίες το τηλεφώνημα διήρκησε 25 λεπτά χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες.

Νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία είχαν και οι υπουργοί Άμυνας του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Γιοάβ Γκαλάντ και Λόιντ Όστιν. Σύμφωνα με το CNN ο Όστιν ζήτησε από τον Ισραηλινό ομόλογό του το Τελ Αβίβ να ενημερώσει την Ουάσινγκτον για οποιαδήποτε απάντηση στην ιρανική επίθεση. Από την πλευρά της η ισραηλινή πλευρά ανακοίνωσε ότι ο Γκαλάντ ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του για τις αμυντικές επιχειρήσεις του Ισραήλ προσθέτοντας ότι το Τελ Αβίβ είναι έτοιμο για οποιαδήποτε νέα επίθεση.