Καθοριστικός ήταν ο ρόλος μίας γυναίκας αστυνομικού στο μακελειό με έξι νεκρούς, σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, η οποία κατάφερε να εντοπίσει και να εξουδετερώσει τον δράστη.

Οπως περιέγραψε σε συνέντευξη τύπου της αστυνομίας ο βοηθός διοικητή Anthony Cooke η γυναίκα αστυνομικός έφτασε πρώτη στο σημείο και καθοδηγούμενη από τους πολίτες εντόπισε τον δράστη στον 5ο όροφο του εμπορικού κέντρου. Η αστυνομικός τον πλησίασε καη εκείνος σήκωσε το μαχαίρι για της επιτεθεί. Η αστυνομικός τότε τον πυροβόλησε και ο δράστης έπεσε νεκρός.

Μακελειό στο Σίδνεϊ: Πώς η αστυνομικός εξουδετέρωσε τον δράστη

«Μια αστυνομικός αντιμετώπισε τον δράστη που είχε μετακινηθεί στον πέμπτο όροφο. Περπατούσε γρήγορα πίσω του για να τον προλάβει και εκείνος γύρισε, την είδε και σήκωσε το μαχαίρι. Εκείνη πυροβόλησε με πυροβόλο όπλο και το άτομο αυτό (σ.σ.ο δράστης) είναι πλέον νεκρό», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.


Το «ευχαριστώ» του πρωθυπουργού της Αυστραλίας

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζε μίλησε για τη γενναιότητα της αστυνομικού που εξουδετέρωσε τον δράστη.
«Είναι σίγουρα ηρωίδα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έσωσε ζωές με τη δράση της. Και είναι μια υπενθύμιση ότι οι άνθρωποι που φορούν στολή είναι άνθρωποι που σπεύδουν προς τον κίνδυνο, όχι μακριά από αυτόν. Και ευχαριστώ τον καθένα από αυτούς, για τις ενέργειες που έκαναν μέχρι τώρα και για τις ενέργειες που θα κάνουν τις επόμενες ημέρες, οι οποίες θα είναι επίσης δύσκολες. Σας ευχαριστώ».