Μην επιτεθείτε στο Ισραήλ. Μην το κάνετε»... Σαφές μήνυμα στο Ιράν έστειλε ο Τζο Μπάιντεν την Παρασκευή (12/4), σε μία νέα προσπάθεια να προειδοποιήσει την Τεχεράνη για τις συνέπειες που θα έχει, σε περίπτωση που εξαπολύσει μία επίθεση προς το Ισραήλ, ως αντίποινα για τον βομβαρδισμό του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό της Συρίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι «είμαστε αφοσιωμένοι να υπερασπιστούμε το Ισραήλ. Θα υποστηρίξουμε το Ισραήλ και θα βοηθήσουμε στην υπεράσπισή του και το Ιράν δεν θα πετύχει».

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι αναμένει το Ιράν να αναλάβει σύντομα δράση. «Δεν θέλω να δώσω εμπιστευτικές πληροφορίες, αλλά περιμένω αυτό να είναι σύντομα».


Το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια άμεση και άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν σε κυβερνητικούς στόχους ήδη από το Σάββατο, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τις εκτιμήσεις των δυτικών μυστικών υπηρεσιών, μια κίνηση που έχει τη δυνατότητα να πυροδοτήσει έναν ολοκληρωτικό περιφερειακό πόλεμο, υποστήριξε το πρακτορείο Bloomberg, νωρίτερα σήμερα.

Ανεβαίνει η ένταση η Μέση Ανατολή μετά τις απειλές του Ιράν

Νωρίτερα, αξιωματούχος της αμερικανικής άμυνας επιβεβαίωσε στο Sky News ότι «πρόσθετα μέσα» μεταφέρονται στη Μέση Ανατολή για να «ενισχύσουν τις περιφερειακές προσπάθειες αποτροπής», μια εξέλιξη που επιβεβαιώνει τις ανησυχίες για τον κίνδυνο κλιμάκωσης της έντασης μετά τις απειλές του Ιράν.

Το Ιράν έχει απειλήσει να επιτεθεί στο Ισραήλ σε αντίποινα για ένα θανατηφόρο χτύπημα στην πρεσβεία του στη Συρία πριν από λίγες μέρες. Το Ισραήλ έχει κατηγορηθεί ευρέως για την επίθεση, αλλά δεν την έχει σχολιάσει δημοσίως.