Η Melody Felicano Johnson στην Αριζόνα προσπαθούσε να σκοτώσει τον σύζυγό της, ρίχνοντας κάθε ημέρα, επί μήνες, δηλητήριο και χλωρίνη στην καφετιέρα του σπιτιού τους. Η γυναίκα δήλωσε ένοχη για την κατηγορία.

Η ίδια είχε κατηγορηθεί για απόπειρα δολοφονίας πρώτου βαθμού, απόπειρα διάπραξης βαριάς σωματικής βλάβης και δηλητηρίαση φαγητού. Θα αντιμετωπίσει μέγιστη ποινή φυλάκισης 2 ετών για κάθε κατηγορία, σύμφωνα με τα πρακτικά, και η καταδίκη της έχει προγραμματιστεί για τις 10 Μαΐου.

 
Γιατί προσπαθούσε να τον σκοτώσει

Ο σύζυγος της κατηγορούμενης, ο Roby Johnson, είπε στους ερευνητές πως «πιστεύει ότι προσπαθούσε να τον σκοτώσει για να εισπράξει το ποσό από την ασφάλεια ζωής του», σύμφωνα με ποινική έκθεση.

Ο Roby Johnson, αεροπόρος που υπηρετούσε στη Γερμανία, είπε ότι παρατήρησε για πρώτη φορά μια άσχημη γεύση στον καφέ του τον περασμένο Μάρτιο.

plano-kameras


Το ζευγάρι, αν και χωρισμένο, εξακολουθούσε να ζει στο ίδιο σπίτι μαζί με το παιδί τους.

Η ανακάλυψη μετά το ειδικό τεστ και τις κρυφές κάμερες

Ο Johnson είπε πως χρησιμοποίησε ένα ειδικό τεστ προκειμένου να δει τα επίπεδα χλωρίου στην καφετιέρα και επίσης τοποθέτησε κρυφές κάμερες που φέρεται να δείχνουν την πρώην σύζυγό του να ρίχνει χλωρίνη στο περιεχόμενο της καφετιέρας.

Βιντεοσκόπησε επίσης τον εαυτό του να ελέγχει το νερό από την καφετιέρα σε μια προσπάθεια να συλλέξει περισσότερα στοιχεία για να τα δώσει στην αστυνομία.

«Μπορείς να το μυρίσεις από εδώ. Μπορείτε να το μυρίσετε», ακούγεται να λέει σε ένα απόσπασμα.

«Κοιτάξτε αυτό», είπε, βγάζοντας το θετικό τεστ που άλλαζε χρώμα από την καφετιέρα. «Έχει αλλάξει τελείως».

Μοιράστηκε τα βίντεο με το αστυνομικό τμήμα της Tucson, το οποίο συνέλαβε τη Melody στις 18 Ιουλίου. Η Melody θεωρήθηκε ύποπτη διαφυγής, καθώς έχει οικογένεια και περιουσία στις Φιλιππίνες και παραμένει υπό κράτηση από τη σύλληψή της. Αν και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης δύο ετών, θα μπορούσε να αποφυλακιστεί για τον χρόνο που εξέτισε, καθώς η ελάχιστη ποινή είναι τέσσερις μήνες, σύμφωνα με το 13 News.