Το πρώτο τους παιδί πρόκειται να καλοσωρίσουν το καλοκαίρι ο διάδοχος της Ιορδανίας Χουσεΐν Μπιν Αμπντάλα Β΄ και η σύζυγός του πριγκίπισσα Ρατζούα Αλ Σάιφ.
«Η Βασιλική Χασεμιτική Αυλή είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι οι Βασιλικές Υψηλότητές τους, ο διάδοχος του θρόνου Αλ Χουσεΐν Μπιν Αμπντάλα ΙΙ και η πριγκίπισσα Ρατζούα Αλ Χουσεΐν περιμένουν το πρώτο τους παιδί αυτό το καλοκαίρι» αναφέρει η ανακοίνωση του παλατιού.

«Η Βασιλική Χασεμιτική Αυλή εκφράζει τα ειλικρινή της συγχαρητήρια στις Μεγαλειότητές τους, τον Βασιλιά Αμπντάλα Β΄ και την Βασίλισσα Ράνια Αλ Αμπντάλα και εύχεται στον διάδοχο του θρόνου Αλ Χουσεΐν και την πριγκίπισσα Ρατζούα καλή υγεία και χαρά καθώς υποδέχονται το μωρό τους», προσθέτει.


Ιορδανία: Γιαγιά θα γίνει η βασίλισσα Ράνια - Δεύτερο στη σειρά για τον θρόνο του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας το μωρό

Το μωρό θα είναι το πρώτο εγγόνι της 53χρονης βασίλισσας Ράνιας και του 62χρονου βασιλιά Αμπντάλα.

Σύμφωνα με τον Gerts Royals, το νέο μέλος της οικογένειας θα λάβει τους τίτλους της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας και του Πρίγκιπα/Πριγκίπισσας.

Ένα αρσενικό παιδί θα γίνει δεύτερο στη σειρά για τον θρόνο του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας. Σύμφωνα με το σύνταγμα της χώρας, που εγκρίθηκε το 1952, ο θρόνος είναι κληρονομικός στη δυναστεία του βασιλιά Αμπντάλα Ιμπν Αλ-Χουσεΐν και περνά σε γραμμική διαδοχή από τον βασιλιά στον μεγαλύτερο γιο του και ούτω καθεξής. Εάν το μωρό είναι θηλυκό, δεν θα υπάρξει αλλαγή στη γραμμή διαδοχής.

Ο Χουσεΐν είναι διάδοχος του θρόνου, ακολουθούμενος από τον μικρότερο αδερφό του, πρίγκιπα Χασέμ. Η βασίλισσα Ράνια και ο βασιλιάς Αμπντάλα είναι επίσης γονείς της πριγκίπισσας Ιμάν και της πριγκίπισσας Σάλμα.


Ο βασιλικός γάμος του 2023 στην Ιορδανία

Το πριγκιπικό ζευγάρι της Ιορδανίας ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου σε μια λαμπρή τελετή στο παλάτι Zahran στο Αμμάν με καλεσμένους μέλη βασιλικών οικογενειών από όλο τον κόσμο την 1η Ιουνίου του 2023.

H Ρατζούα Αλ Σάιφ έφτασε στο παλάτι Zahran με μια Rolls-Royce Phantom V του 1968, που είχε κατασκευαστεί κατά παραγγελία για την εκλιπούσα προγιαγιά του πρίγκιπα. Ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει νωρίτερα με στρατιωτική στολή και σπαθί με χρυσή λαβή.
Live: Jordan's crown prince ties the knot at royal wedding in Amman

Η μελλοντική βασίλισσα της Ιορδανίας ήταν εκθαμβωτική με το μίνιμαλ νυφικό της, διά χειρός Elie Saab. Το νυφικό είχε μια μακριά ουρά κεντημένη με λουλούδια, ενώ το λουκ ολοκληρώθηκε με πέπλο και λαμπερή διαμαντένια τιάρα.

Στην δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια στο παλάτι Al Husseiniya, η νύφη επέλεξε να βάλει ένα δεύτερο νυφικό. Για τη νέα αυτή εμφάνιση, η πριγκίπισσα Ρατζούα της Ιορδανίας ήθελε κάτι πιο ρομαντικό και με ιταλικά μάλιστα, σφραγίδα, καθώς σχεδιάστηκε από τους Domenico Dolce και Stefano Gabbana, δηλαδή τις ιδιοφυΐες πίσω από τον οίκο Dolce & Gabbana. Το φόρεμα, συγκεκριμένα, ανήκει στις haute couture συλλογές τους.

Βασιλιάδες και ηγέτες κρατών απ' όλο τον κόσμο έδωσαν το «παρών» στη λαμπερή εκδήλωση. Ήταν μάλιστα μία από τις σπάνιες «μαζώξεις» τόσο πολλών ευγενών. Πολλοί από αυτούς είχαν κάνει γνωστή την επικείμενη άφιξή τους. Ωστόσο, έκπληξη προκάλεσε η παρουσία του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, όπως επίσης και του Παύλου Γλύξμπουργκ.