Για την κατάσταση υγείας της μητέρας του, βασίλισσας Σοφίας, ενημέρωσε το κοινό ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας.

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα του εισήχθη σε νοσοκομείο της Μαδρίτης στις 9 Απριλίου, με λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος.

Την Τετάρτη, ο 56χρονος βασιλιάς της Ισπανίας εθεάθη να φεύγει από το Διεθνές Νοσοκομείο Ruber στη Μαδρίτη και μιλώντας μέσα από το αυτοκίνητό του στα μέσα ενημέρωσης, είπε: «Είναι πολύ καλά, ευδιάθετη και πρόθυμη να πάρει εξιτήριο και να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό».

Σύμφωνα με την εφημερίδα ABC, ο μονάρχης είχε ήδη περάσει χρόνο με τη μαμά του στο νοσοκομείο όταν έκανε εισαγωγή την προηγούμενη μέρα. Επικαλούμενο πληροφορίες του παλατιού, ανέφερε ότι η κατάσταση της βασίλισσας Σοφίας ήταν «πολύ ευνοϊκή» και ότι παραμένει «υπό παρακολούθηση».

Η τελευταία εμφάνιση της Σοφίας πριν μπει στο νοσοκομείο

Η βασιλομήτωρ της Ισπανίας εμφανίστηκε στη Μαδρίτη την ημέρα πριν μπει στο νοσοκομείο για να παραστεί στη λειτουργία προς τιμήν του Fernando Gomez-Acebo στην Iglesia del Sacramento, τον Καθεδρικό Ναό των Ενόπλων Δυνάμεων της Μαδρίτης. Απέδωσε τα σέβη της στον αείμνηστο πρίγκιπα Φερνάντο ντε Μπορμπόν, πρώτο εξάδερφο του Ισπανού βασιλιά Φελίπε και ανιψιό του Χουάν Κάρλος. Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης ο γιος της Βασιλιάς Φελίπε και η σύζυγός του Βασίλισσα Λετίθια.

Η γενικότερη κατάσταση της υγείας της

Η βασίλισσα Σοφία λέγεται ότι έχει πολύ καλή υγεία και φέρεται να νοσηλεύτηκε τελευταία φορά, όταν γέννησε τον βασιλιά Φελίπε το 1968, σύμφωνα με το Euro Weekly News. 

O βασιλιάς Φελίπε ανέβηκε στο θρόνο το 2014 σε ηλικία 46 ετών μετά την παραίτηση του πατέρα του, βασιλιά Χουάν Κάρλος. Ο πρώην μονάρχης άφησε την Ισπανία κάτω από ένα σύννεφο σκανδάλου εν μέσω καταγγελιών για φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος. Η Σοφία και ο Χουάν Κάρλος είχαν ήδη αποκτήσει πριν τον Φελίπε, τις Πριγκίπισσες Έλενα και Κριστίνα, και οι δυο τους αποκλείστηκαν από τις θέσεις τους στην ισπανική γραμμή διαδοχής, καθώς ακολουθούσαν τη γνωστική πρωτογονία της ανδρικής προτίμησης.

Ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίσια έχουν δύο κόρες, την πριγκίπισσα Λεονόρ, 18, και την πριγκίπισσα Σοφία, 16 ετών, και η Λεονόρ ακολουθεί τον πατέρα της στη γραμμή διαδοχής του θρόνου επειδή δεν έχει αδέρφια.