Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν την Κύπρο τις τελευταίες ώρες, ενώ μάλιστα έστρωσεχαλάζι στη Λευκωσία και σε άλλες περιοχές.

Όπως αναφέρει το sigmalive, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Δύναμης, Ανδρέα Κεττή, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 30 κλήσεις στην επαρχία της Λευκωσίας. Οι κλήσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, αντλήσεις ομβρίων υδάτων από υπόγειους χώρους και ρυμουλκήσεις οχημάτων με επιβαίνοντες, οι οποίοι δεν διέτρεξαν κίνδυνο.

Στα περιστατικά ανταποκρίνονται από τη δύναμη πέντε συνολικά συνεργεία από Πυροσβεστικούς Σταθμούς της Λευκωσίας, ένα συνεργείο από την Πολιτική Άμυνα και δύο συνεργεία από το οργανωμένο εθελοντικό σύνολο Support Cy.

Ο καιρός στην Κύπρο

Σύστημα χαμηλής πίεσης με κέντρο νότια της Κύπρου κινείται αργά ανατολικά και θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι το βράδυ.

Σήμερα, ο καιρός αναμένεται συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ προβλέπονται καταιγίδες και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά τοπικά αρχικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Σύμφωνα με το philenews, η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε από χθες κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ δεν αποκλείεται αρχικά να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα παράλια.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά ενδέχεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.