Για πρώτη φορά γαλλικά και βρετανικά στρατεύματα αντάλλαξαν θέσεις σε Παρίσι και Λονδίνο, με αφορμή τη συμπλήρωση 120 ετών από την υπογραφή της Entente Cordiale.

*Διαβάστε εδώ: Έκλειψη Ηλίου: Το δρομολόγιο του εντυπωσιακού φαινομένου από τη NASA - Δείτε βίντεο

Σε βίντεο από το Independent και Associated Press, φαίνονται Βρετανοί στρατιώτες του Λόχου Νο 7 της Φρουράς Coldstream να συμμετέχουν σε μια τελετή αλλαγής φρουράς στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ενώ μέλη της Γαλλικής Δημοκρατικής Φρουράς έκαναν το ίδιο στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Σημειώνεται ότι η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα εκτός Κοινοπολιτείας που συμμετέχει στην τελετή στο Λονδίνο, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε το πρώτο ξένο κράτος που φρουρεί τη γαλλική προεδρική κατοικία.

French soldiers take part in Changing the Guard at Buckingham Palace for first time


Ο Εμανουέλ Μακρόν παρέστη στην τελετή στο Παρίσι

Η συμφωνία «Entente Cordiale» είχε ως στόχο να τερματίσει τις τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών και να βελτιώσει τους διπλωματικούς δεσμούς μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας, διευθετώντας τις αποικιακές διαφορές.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, παρέστη στην τελετή στο Παρίσι, ενώ ο δούκας και η δούκισσα του Εδιμβούργου εκπροσώπησαν τον βασιλιά Κάρολο στο Λονδίνο.

LIVE: Watch the French-British guard ceremony on Entente Cordiale anniversary