Από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής τους διανύουν ο βασιλιάς Κάρολος και η Κέιτ Μίντλετον, αφού ο καθένας με διαφορετικό τρόπο, σόκαραν τον πλανήτη ανακοινώνοντας ότι διαγνώστηκαν με καρκίνο.

Και μπορεί τα περισσότερα δημοσιεύματα τους τελευταίους μήνες να αφορούν στην κατάσταση της υγείας των δύο μελών της βασιλικής οικογένειας, ωστόσο η Daily Mail πηγαίνει αρκετά στο χρόνο πίσω κι έρχεται να αποκαλύψει μια λεπτομέρεια από το παρελθόν, αφού μέσω ενός δημοσιεύματός της αποκαλύπτει τον ρόλο του βασιλιά Καρόλου στον γάμο της Κέιτ και του πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Ως πατέρας του γαμπρού, ο τότε πρίγκιπας Κάρολος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον βασιλικό γάμο, και συγκεκριμένα, έβαλε τις δικές του πινελιές στη μεγάλη ημέρα, επικεντρωμένος στη μουσική που θα «έντυνε» το σπουδαίο γεγονός του γάμου του γιου του. Όπως είχε δηλώσει πριν από τέσσερα χρόνια στον Classic FM: «Μου αρέσει να προσπαθώ να οργανώσω κάποια ενδιαφέροντα, ελπίζω, μουσικά κομμάτια για ορισμένες περιστάσεις, ιδίως γάμους, αν οι άλλοι το επιθυμούν. Ξέρω ότι ο μεγαλύτερος γιος μου έδειξε αρκετή κατανόηση και ήταν απόλυτα ευχαριστημένος που του πρότεινα μερικά κομμάτια για τον γάμου τους».

Υπενθυμίζεται ότι στον γάμο της Κέιτ Μίντλετον και του πρίγκιπα Γουίλιαμ στο Αβαείο του Γουεστμίνιστερ, οι καλεσμένοι έφτασαν υπό τις μελωδίες του Μπαχ αλλά και ορχηστρικά κομμάτια του Έντουαρντ Έλγκαρ του Πίτερ Μάξγουελ Ντέιβις και άλλων. Το ζευγάρι επέλεξε το ''Farewell to Stromness'', το ''Touch Her Soft Lips and Part'' και το ''Romance for String Orchestra Op. 11'' ως αναφορά στον Κάρολο και την Καμίλα, καθώς τα τραγούδια αυτά ακούστηκαν στο γάμο τους το 2005.

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει αρκετές γνώσεις πάνω στην κλασική μουσική, κάτι που έχει κληρονομήσει από τη γιαγιά του. Όπως ο ίδιος είχε πει, κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν: «Η γιαγιά μου συνήθιζε να παίζει αρκετή μουσική, οπότε άκουγα. Υποψιάζομαι, όμως, ότι η πρώτη φορά που πραγματικά συνειδητοποίησα κάτι ήταν όταν η γιαγιά μου με πήγε στο Covent Garden σε ηλικία επτά ετών, νομίζω. Πρέπει να ήταν το 1956 για να δω την παράσταση του Μπαλέτου Μπολσόι. Ήταν η πρώτη τους επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την απίστευτη περίσταση. Με ενέπνευσε».

Οι στενές σχέσεις του βασιλιά Καρόλου με την Κέιτ Μίντλετον και φυσικά τον γιο του, πρίγκιπα Γουιλίαμ είναι γνωστές και όπως φαίνεται, με τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζουν πεθερός και νύφη την ίδια χρονική περίοδο, έχουν έρθει ακόμη πιο κοντά.

Φωτογραφία: AP