Μια σοκαριστική τραγωδία διαδραματίστηκε στις ΗΠΑ, όπου μια δημοφιλής δασκάλα από τη Φλόριντα απήχθη από τον εν διαστάσει σύζυγό της και πυροβολήθηκε θανάσιμα μπροστά στα παιδιά τους, πριν ο δράστης στρέψει το όπλο στον εαυτό του.
Όταν έφθασαν στο σημείο οι Αρχές βρήκαν τα παιδιά 10 και 17 ετών σώα και αβλαβή, να είναι συντετριμμένα δίπλα στη μητέρα τους, η οποία πέθανε στο σημείο.

Η Τζέιμι Φέλιξ ήταν 45χρονη δασκάλα γυμνασίου στο Manatee Academy K-8 School στο Port St. Lucie, όπου είχε στεφθεί «Δασκάλα της Χρονιάς», σύμφωνα με τις αναρτήσεις του σχολείου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η Τζέιμι Μπουκόσκι Φέλιξ είναι μια όμορφη ψυχή που θα ζει για πάντα στις καρδιές όσων την αγαπούν. Αγαπούσε τα παιδιά της σε βάθος που οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν», έγραψε η φίλη της σε ένα αφιέρωμα στο Facebook. «Ήταν απίστευτα γενναία και ανθεκτική. Είχε το πιο εκπληκτικά μεταδοτικό γέλιο, ειδικά όταν κάτι την χαροποιούσε».

05-06-04-image-660f94647c1d9

Φλόριντα: Πώς συνέβη η τραγωδία

Η Φέλιξ και ο εν διαστάσει σύζυγός της, ο 60χρονος Ρέι Φέλιξ, βίωναν ένα δύσκολο διαζύγιο που φέρεται να περιελάμβανε προηγούμενα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, πριν τη δολοφονήσει.

Ο Ρέι ήταν οπλισμένος και μεταμφιεσμένος όταν αιφνιδίασε τη Τζέιμι και τα παιδιά σε ένα επαγγελματικό πάρκινγκ στη Port St. Lucie γύρω στις 4 μ.μ., ανάγκασε τους πάντες να μπουν στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό του και έστειλε ένα «ύποπτο email στους συναδέλφους της», είπε ο εν ενεργεία αρχηγός της αστυνομίας Ρίτσαρντ Ντελ Τόρο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

j


«Το email από ό,τι καταλαβαίνω έγραφε βασικά ότι είχε πει ψέματα για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, το οποίο γνωρίζουμε ότι δεν είναι αλήθεια», είπε ο Ντελ Τόρο. Οι συνάδελφοί της ανέφεραν το email στην αστυνομία γύρω στις 6:30 μ.μ., αλλά η κατάσταση είχε ήδη ξεφύγει από τον έλεγχο.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο Ρέι είχε αναγκάσει τον 17χρονο γιο του να μπει στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό του και τον έβαλε να ακολουθήσει το SUV της μαμάς του, το οποίο κατευθύνθηκε νότια στο West Palm Beach. Η Τζέιμι οδηγούσε με ένα όπλο στραμμένο στο κεφάλι της, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ ο 10χρονος γιος τους βρισκόταν στο πίσω κάθισμα.

Τελικά σταμάτησαν και μπήκαν σε ένα πάρκινγκ κοντά σε ένα ξενοδοχείο για «άγνωστους λόγους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του West Palm Beach, Mάικ Τζακλς στην τοπική εφημερίδα TCPalm το Σάββατο.

Ο Ρέι και η Τζέιμι βγήκαν από το SUV και τότε πυροβόλησε πολλές φορές τη γυναίκα του. Τα παιδιά έβλεπαν τη μαμά τους να καταρρέει στο έδαφος, καθώς ο μπαμπάς τους έφευγε με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Ήταν γύρω στις 7:30 μ.μ., όταν η αστυνομία του West Palm Beach δέχθηκε δεκάδες κλήσεις.

Η Τζέιμι διαπιστώθηκε νεκρή στη σκηνή και οι αστυνομικοί που απάντησαν βρήκαν τον Ρέι περίπου κοντά στο γραφείο ενοικίασης αφού επέστρεψε το αυτοκίνητο. Καθώς οι αστυνομικοί πλησίασαν, ο Ρέι αυτοπυροβολήθηκε, είπε ο Τζακλς.

«Κανένας αξιωματικός δεν πυροβόλησε ούτε τίποτα. (...) Έδειχνε προσηλωμένος σε ένα πράγμα, και αυτό ήταν να αφαιρέσει τη ζωή του».

k2


Οικογένεια, φίλοι, συνάδελφοι και μαθητές έγραψαν αφιερώματα στην αείμνηστη δασκάλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Τζέιμι ήταν γνωστή για την αγάπη της για τα αθλήματα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και προπονούσε την ομάδα μπάσκετ, σύμφωνα με το ιστολόγιο.

«Ήταν ειλικρινά ευγνώμων για κάθε καλοσύνη που έλαβε, ήταν λαμπρή αλλά ταπεινή δεν είχε απολύτως καμία ιδέα πόσο προικισμένη και όμορφη ήταν», έγραψε η Μόνικα Τζάκμαν στο Facebook.

«Ήταν διασκεδαστική και αστεία και πνευματώδης και μπορούσε να με κάνει να κλάψω από τα γέλια, ήταν συμπονετική, ήταν πιστή και αφοσιωμένη, ήταν κορίτσι που ενέπνεε τους φίλους της με κάθε ευκαιρία».