Συθέμελα έχει καταστραφεί το νοσοκομείο Αλ-Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας, ύστερα από το την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού, ο οποίος αναφέρει ότι εισέβαλλε για να το εκκαθαρίσει από τους άνδρες της Χαμάς που βρίσκονταν στο κτήριο.

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) από τη δική του πλευρά αναφέρει ότι σκότωσε «200 τρομοκράτες» και πώς έχει συλλάβει περίπου 900 άλλους, ενώ υποστηρίζει ότι βρήκε όπλα και άλλο υλικό «σε όλο το νοσοκομείο».

Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι, ανέφεραν ακόμη οι IDF, βρίσκονταν στο νοσοκομειακό συγκρότημα, κυρίως πολίτες, κατά την έναρξη της επιδρομής.

Οι θάλαμοι των ασθενών δέχτηκαν επιθέσεις γιατί, κατά τους IDF, τους χρησιμοποιούσαν ως βάση οι τρομοκράτες της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ. Οι IDF κατηγόρησαν τα μέλη της Χαμάς ότι μάχονταν μέσα στο νοσοκομείο, ότι πυροδοτούσαν εκρηκτικά και έκαιγαν κτίρια του νοσοκομείου.

al_sifa_gaza__1_
al_sifa_gaza__2_

Εικόνες που δημοσιεύθηκαν μετά την αποχώρηση των Ισραηλινών, αναφέρει το BBC, έδειχναν Παλαιστίνιους να περπατούν μέσα σε καμμένα κτίρια και να μεταφέρουν πτώματα τυλιγμένα σε κουβέρτες.

al_sifa_gaza__3_
al_sifa_gaza__4_
al_sifa_gaza__5_
al_sifa_gaza1



Φωτογραφίες δείχνουν πολλά πτώματα εκτεθειμένα γύρω από το νοσοκομείο – κάποια μάλιστα ήταν για ημέρες εκεί. Άλλα ήταν δεμένα με τρόπο που δείχνει ότι εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.

al_sifa_gaza2



Χαμάς: 400 νεκροί Παλαιστίνιοι από τα ισραηλινά πυρά

Το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας ανέφερε από την πλευρά του ότι βρέθηκαν δεκάδες πτώματα ενώ κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι οι γειτονιές γύρω από το νοσοκομείο ισοπεδώθηκαν. Η Χαμάς μιλά ακόμη και για 400 νεκρούς Παλαιστίνιους από ισραηλινά πυρά.


Τουλάχιστον 20 είναι οι ασθενείς που πέθαναν γιατί δεν ήταν δυνατόν να έχουν την κατάλληλη φροντίδα μέσα στις συνθήκες της μάχης. Το νοσοκομείο δεν είχε μόνο τραγικές ελλείψεις σε φάρμακα και ιατρικά είδη αλλά και σε φαγητό και νερό.

Το ιατρικό συγκρότημα είναι πλέον «εντελώς εκτός λειτουργίας», αναφέρει το υπουργείο.