Σοκαρισμένες οι ΗΠΑ μετά την προβολή ενός νέου ντοκιμαντέρ, σχετικά με την άγρια δολοφονία ενός αστέγου από έναν έφηβο στο Κολοράντο.

Ο Μπράιαν Κόχι τζούνιορ, 21 ετών σήμερα, δολοφόνησε στις 27 Φεβρουαρίου του 2021 τον Γουόρεν Μπαρνς και διαμέλισε το πτώμα του 69χρονου θύματός του, ο οποίος ήταν πολύ αγαπητός στην τοπική κοινωνία. Στη συνέχεια μετέφερε μέλη του άστεγου στο σπίτι του, τα οποία έκρυψε στη ντουλάπα του, ενώ το υπόλοιπο σώμα το φόρτωσε στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου και προσπάθησε να το οδηγήσει στον ποταμό Κολοράντο για να το ξεφορτωθεί, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα ''Daily Mail''.

H μάνα του δολοφόνου ενημέρωσε την αστυνομία για το έγκλημα

Αντιμέτωπη με τη φρίκη ήρθε η μητέρα του δολοφόνου, η οποία όταν άνοιξε την ντουλάπα του γιου της, αντίκρισε το φρικιαστικό θέαμα με το κεφάλι του αστέγου και τα κομμένα χέρια του. Χωρίς δεύτερη σκέψη, τηλεφώνησε στην αστυνομία, όπως προκύπτει από την καταγεγραμμένη συνομιλία της, η οποία παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Parents Discover Teen Son's Horrifying Secret» («Γονείς ανακαλύπτουν το τρομακτικό μυστικό του γιου τους») του EXPLORE WITH US στε κανάλι του στο YouTube.

Cohee Trial: Sentencing

Μετά την καταγγελία, ο γιος της συνελήφθη την 1η Μαρτίου του 2021, με τον ίδιο, ένα χρόνο μετά να δηλώνει αθώος στις κατηγορίες, επικαλούμενος παράνοια. Ο έφηβος ήταν γνωστό ότι έπασχε από ψυχικές διαταραχές, ενώ σύμφωνα με τους γονείς του, ήταν έντονο το ενδιαφέρον του για «το θάνατο και τη θνητότητα».

Τελικά, ο δράστης ομολόγησε, ότι δολοφόνησε με κουζινομάχαιρο το θύμα του. Όπως προέκυψε, έξι μήνες νωρίτερα σχεδίαζε να σκοτώσει κάποιον κι αναζητούσε ως υποψήφιο θύμα κάποιον άστεγο ή κάποια ιερόδουλη, με το σκεπτικό ότι κανένας δε θα τους αναζητούσε.

warren-barnes_jpg
To θύμα του εφήβου, ο 69χρονος άστεγος Γουόρεν Μπαρνς, ήταν πολύ αγαπητός στην τοπική κοινωνία

Τελικά, παρά τις δικαιολογίες που επικαλέστηκε στο δικαστήριο, καταδικάστηκε πέρυσι σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή για την ανθρωποκτονία, ενώ καταδικάστηκε και για παραποίηση ενοχοποιητικών στοιχείων, επειδή διαμέλισε το πτώμα.

Μετά την προβολή του εν λόγω ντοκιμαντέρ, τα social media «πήραν φωτιά» με ένα χρήστη στην πλατφόρμα ''Χ'' να σχολιάζει: «Μόλις είδα ένα ντοκιμαντέρ για τον Μπράιαν Κόχι τζούνιορ. Πρέπει να σηκωθώ στις πέντε τα χαράματα, αλλά δεν θα μπορέσω να κλείσω μάτι. Τι άνθρωποι υπάρχουν σε αυτόν τον κόσμο». Στο ίδιο μήκος κύματος ένας άλλος πρόσθεσε: «Ευτυχώς που τον έχωσαν ισόβια στη φυλακή», ενώ ένας τρίτος σχολίασε στο YouTube: «Να τι εννοούν αυτοί που λένε “πρόσεχε, κυκλοφορούν πολύ ψυχάκηδες εκεί έξω”».