Σε μια επίδειξη δύναμης που η εκστρατεία του αποκαλεί "την πιο επιτυχημένη συγκέντρωση πολιτικών χορηγιών στην αμερικανική ιστορία", ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συγκέντρωσε περισσότερα από 25 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη με τη συμμετοχή των πρώην προέδρων Μπαράκ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον.

Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι παρακολούθησαν την sold-out εκδήλωση στο Radio City Music Hall της Νέας Υόρκης, δήλωσε η εκστρατεία του Μπάιντεν, με τους καλεσμένους να πληρώνουν από 225 έως 500.000 δολάρια. Το τεράστιο ποσό έρχεται καθώς ο Μπάιντεν και οι σύμμαχοί του προσπάθησαν να παρουσιάσουν το αυξανόμενο οικονομικό τους πλεονέκτημα στην κούρσα έναντι του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ως ευρύτερο σημάδι δύναμης και δυναμικής.

Οι δωρητές με τις υψηλότερες πληρωμές στην εκδήλωση είχαν πρόσβαση σε προνόμια όπως μια φωτογραφία με τους τρεις προέδρους. Η θρυλική φωτογράφος Annie Leibovitz ήταν έτοιμη να βγάλει πορτρέτα των δωρητών με τον Μπάιντεν, την Κλίντον και τον Ομπάμα.

Οι τρεις πρόεδροι έγιναν δεκτοί με ένα όρθιο χειροκρότημα και η Κλίντον και ο Ομπάμα στράφηκαν προς τον Μπάιντεν για να τον επαινέσουν πριν καθίσουν.

Biden Holds Historic $25M Campaign Fundraiser at Radio City | WSJ News

Παρεμπιπτόντως, ο Dark Brandon είναι πραγματικός», είπε ο Μπάιντεν στο τέλος του προγράμματος, του οποίου κορυφαία στιγμή αποτέλεσε η εμφάνιση των τριών ανδρών με σκούρα γυαλιά αεροπόρου αντιγράφοντας το alter-ego του Μπάιντεν .

Η εκδήλωση έκλεισε με πλάνα από την προεκλογική δραστηριότητα του Μπάιντεν στον απόηχο της φλογερής ομιλίας του για την κατάσταση της Ένωσης στις 7 Μαρτίου.

Αν οι Δημοκρατικοί ψηφοφόροι στο σύνολό τους είναι επιφυλακτικοί για τις πολιτικές θέσεις του Μπάιντεν, η εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, γράφει η Washington Post, πρόσφερε μια στιγμή χαράς. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μουσικοί όπως οι Queen Latifah, Lizzo και Ben Platt. Η Mindy Kaling στον ρόλο της οικοδέσποινας, αστειεύτηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης ότι ήταν ωραίο να βρίσκεσαι σε ένα δωμάτιο «με τόσους πολλούς πλούσιους ανθρώπους». Ένα after party για 500 VIP καλεσμένους συνδιοργάνωσαν από κοινού η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν και ο DJ D-Nice.

Για την κύρια εκδήλωση της βραδιάς, ο κωμικός Stephen Colbert συντόνισε μια συνομιλία μεταξύ Μπάιντεν, Ομπάμα και Κλίντον. Από την εκδήλωση δεν έλειψε και η ένταση καθώς διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης άρχισαν να φωνάζουν και να διακόπτουν την εκδήλωση. Ένα μεγάλο πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε επίσης έξω από το χώρο για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τον χειρισμό του Μπάιντεν στον πόλεμο στη Γάζα, μερικοί από τους οποίους συγκρούστηκαν με την αστυνομία.