Τα συναισθήματα τους μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα περιγράφουν οι Έλληνες και Ελληνίδες που ζουν στην ρωσική πρωτεύουσα, οι οποίοι νιώθουν ακόμα τρομαγμένοι μετά από το αποτρόπαιο περιστατικό.

Μιλώντας στο Mega, τονίζουν πως πλέον πουθενά δεν μπορεί κάποιος να αισθάνεται ασφαλής, δηλώνοντας σοκαρισμένοι από την συγκεκριμένη επίθεση. Τονίζουν ωστόσο ότι δεν σκοπεύουν να αφήσουν «τον τρόμο να υπερισχύσει».

Η Ηλέκτρα Σφακιανάκη, πρωτοετής φοιτήτρια Ιστορίας, έμαθε για την επίθεση την ώρα που ήταν μέσα στο μετρό.

«Με παίρνουν τηλέφωνο από Ελλάδα και μου λένε τα έμαθες; Δεν είχα σύνδεση, δεν είχα νέα, και έπαθα σοκ, κοιτάω γύρω και τότε βλέπω αυτές τις τρομοκρατικές εικόνες. Είναι στα αξιοθέατα που είχα σκοπό να επισκεφθώ αλλά ας πούμε ότι στάθηκα τυχερή που ήμουν πολύ μακριά από εκεί» ανέφερε.

Μια άλλη φοιτήτρια στη Μόσχα, η Νικολέτα, τόνισε πως δεν νιώθει πουθενά ασφαλής πλέον.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d02txacogfmp)

«Υπάρχει κάποια χώρα που σου εγγυάται ότι είσαι 100% ασφαλής; Δεν έχω δει βίντεο με αίματα και πτώματα πεσμένα, γιατί δεν το αντέχω αυτό. Δεν θέλω η εικόνα να επικρατήσει στο μυαλό μου. Γιατί ήμουν ήδη από μόνη μου τρομαγμένη και τρομοκρατημένη».

Ένας άλλος Ελληνας της Μόσχας, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, είπε: «Είναι κάτι που τους κάνει να λαμβάνουν όλο και πιο ουσιώδη μέτρα. Δυστυχώς θα μπουν τα μέτρα αυτά σε πολλές καταστάσεις. Ο έλεγχος θα γίνει πολλαπλάσιος και νομίζω ότι δεν πρόκειται να ξαναγίνει κάτι τέτοιο».