Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο είναι «στα σκαριά» για το Ντουμπάι, αν και για να καταστεί επιχειρησιακά έτοιμο, αυτό μπορεί να καθυστερήσει αρκετά. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Al Maktoum (γνωστό και ως Dubai World Central) άρχισε να υποδέχεται επιβατικές πτήσεις για πρώτη φορά το 2013. Το αεροδρόμιο, το οποίο βρίσκεται 20 μίλια νοτιοδυτικά του Ντουμπάι, είχε φιλόδοξα σχέδια να γίνει το μεγαλύτερο και πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο.

Σύμφωνα με το CNN Travel, το Διεθνές Αεροδρόμιο Al Maktoum είχε σχέδια να γίνει ένας φουτουριστικός «μεγα-κόμβος» που είχε ως στόχο να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ταξίδευαν οι επιβάτες των αεροπλάνων. Ένα τεράστιο τρισδιάστατο μοντέλο με έξι διαδρόμους και τρεις τερματικούς σταθμούς παρουσιάστηκε πρόσφατα στην αεροπορική έκθεση του Ντουμπάι.

Ο CEO της Dubai Airports, Paul Griffiths, εξήγησε στο CNN ότι η επέκταση και οι επενδύσεις στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι είχαν προτεραιότητα έναντι του νέου μεγαλοαεροδρομίου.

«Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να απορροφηθεί όλη η δυνατή χωρητικότητα», πρόσθεσε ο Griffiths.

«Αυτή η επέκταση όχι μόνο θα εξυπηρετήσει την βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη, αλλά θα μας δώσει και επιπλέον χρόνο για να χαράξουμε στρατηγική για τη σταδιακή επέκταση του Dubai World Central».

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει σταθερή ημερομηνία ολοκλήρωσης, πιστεύεται ότι το Ντουμπάι θα μπορούσε να χρειαστεί ένα νέο αεροδρόμιο στη δεκαετία του 2030 - αν και τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Όταν ολοκληρωθεί η επέκταση του διεθνούς αεροδρομίου Al Maktoum, ελπίζεται ότι το αεροδρόμιο θα μπορεί να εξυπηρετεί 160 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, καθώς και 12 εκατομμύρια τόνους εμπορευμάτων.


Διεθνές Αεροδρόμιο King Salman, Σαουδική Αραβία


Μια άλλη χώρα ελπίζει επίσης να κατασκευάσει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο King Salman στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας θα διαθέτει έξι τεράστιους διαδρόμους και αναμένεται να δέχεται 120 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Ο τεράστιος νέος ταξιδιωτικός κόμβος στην πρωτεύουσα θα εκτείνεται σε 57 τετραγωνικά χιλιόμετρα, καθιστώντας τον το μεγαλύτερο στον κόσμο μέχρι το 2030.

Όταν ο τεράστιος κόμβος ανοίξει το 2030, αναμένεται να είναι σε θέση να φιλοξενήσει 120 εκατομμύρια επιβάτες.