Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, αναμένεται να απαντήσει με «ακραία βία» στην τρομοκρατική επίθεση των τζιχαντιστών σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα, σύμφωνα με ανάλυση του BBC.

*Διαβάστε εδώ: Μακελειό στη Μόσχα: Συνελήφθησαν 11 άτομα, 4 εκ των οποίων συμμετείχαν άμεσα στην τρομοκρατική επίθεση

Όπως τόνισε ο καθηγητής του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας Μάθιου Σάσεξ, μιλώντας για την πολύνεκρη επίθεση σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα, «η Ρωσία έχει μακρά ιστορία στο να αντιμετωπίζει πολλούς από τους ανθρώπους στο έδαφός της που είναι μουσουλμάνοι, όχι ιδιαίτερα καλά».

«Είχαμε δύο πολέμους στην Τσετσενία. Ο δεύτερος από το 1999 έως το 2006 ήταν κάτι σαν “ριζοσπαστικοποιημένος” πόλεμος, στον οποίο υπήρχαν άνθρωποι που πολέμησαν με το Ισλαμικό Κράτος εναντίον της ρωσικής κυβέρνησης», υπογράμμισε ο Σάσεξ.

«Έκτοτε, οι δραστηριότητες της Ρωσίας στη Συρία έκαναν το Ισλαμικό Κράτος να βλέπει τη ρωσική κυβέρνηση ως πρωταρχική απειλή», επισήμανε.


«Η ρωσική απάντηση στο μακελειό στο Crocus Hall θα είναι μια απάντηση "ακραίας βίας"»

Όπως σημείωσε ο καθηγητής, η ρωσική απάντηση στο μακελειό στο Crocus Hall θα είναι μια απάντηση «ακραίας βίας», αναφέροντας ως παράδειγμα τα όσα ακολούθησαν την πολιορκία του θεάτρου της Μόσχας το 2002 και την πολιορκία του σχολείου στο Μπεσλάν το 2004.

«Ίσως δεν είναι τόσο σημαντικό ποιος πραγματοποίησε τις επιθέσεις, αλλά ποιος αποφασίζει η ρωσική κυβέρνηση ότι φταίει και εναντίον ποιου θα απαντήσει;», σχολίασε.

Παράλληλα, σημείωσε πως η προειδοποίηση των ΗΠΑ για πιθανή επίθεση, που εκδόθηκε στις 7 Μαρτίου, αντιμετωπίστηκε από το Κρεμλίνο ως προσπάθεια «ανάμειξης» στις πρόσφατες εκλογές και στις ρωσικές εσωτερικές υποθέσεις.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d010p26uuf2h)