Η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής (22/3) σε ένα συγκινητικό βίντεο ότι υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία, για τον καρκίνο που διαπιστώθηκε μετά από μια επέμβαση στην κοιλιακή χώρα.

Το 2018, η μελλοντική βασίλισσα έκοψε ακόμη και επτά ίντσες από τα μαλλιά της για να τα δωρίσει στο Little Princess Trust – ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που κατασκευάζει ρεαλιστικές περούκες για παιδιά που έχουν χάσει τα μαλλιά τους λόγω θεραπείας του καρκίνου.

άπου ένα μικρό κορίτσι φοράει ευτυχισμένο μια περούκα φτιαγμένη από τα μαλλιά μιας πραγματικής πριγκίπισσας"


Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, η πρωτοβουλία άνηκε στην ίδια την Κέιτ Μίντλετον όταν κουρεύτηκε στο παλάτι του Κένσινγκτον από τον κομμωτή Joey Wheeler.

“Πριν από τέσσερις μήνες ο Joey την έπεισε ότι ήταν καιρός να κόψει λίγο τα μαλλιά της- είπε ότι είχαν μακρύνει πολύ”, δήλωσε τότε μια βασιλική πηγή.

Ενώ ο Joey έκοβε τα μαλλιά, της γεννήθηκε η ιδέα να κάνει κάτι καλό με αυτά αντί να τα πετάξει. Το ανέφερε στον Joey, ο οποίος θεώρησε ότι ήταν μια λαμπρή ιδέα.

“Τα έστειλε χρησιμοποιώντας το όνομα κάποιου άλλου, ώστε το ίδρυμα να μην ξέρει ότι προέρχεται από βασιλική πηγή – απλά νόμιζαν ότι ήταν από μια γυναίκα δωρήτρια στην περιοχή του Κένσινγκτον”.

Η πηγή πρόσθεσε: “Είναι υπέροχο να σκέφτεσαι ότι κάπου ένα μικρό κορίτσι φοράει ευτυχισμένο μια περούκα φτιαγμένη από τα μαλλιά μιας πραγματικής πριγκίπισσας. Είναι πολύ συγκινητικό αυτό που έκανε η Κέιτ και πολύ ευγενικό να χρησιμοποιεί μαλλιά που διαφορετικά θα είχαν πεταχτεί”.

Πιστεύεται ότι η Κέιτ δεν χρησιμοποίησε το όνομά της όταν δώρισε τις μπούκλες της στο φιλανθρωπικό ίδρυμα.