Ένας ψαράς δεν πίστευε στα μάτια του, όταν αντίκρισε ένα περίεργο αντικείμενο να επιπλέει στη θάλασσα βόρεια του νησιού Αντόγια στη Νορβηγία και το οποίο έμοιαζε με τεράστιο μπαλόνι.

Πλησιάζοντας λίγο πιο κοντά στο «μπαλόνι» και στην προσπάθειά του να καταλάβει τι ακριβώς είναι αυτό που βλέπει, ο ψαράς έμεινε έκπληκτος όταν αντιλήφθηκε ότι ήταν μία νεκρή μεγάπτερη φάλαινα.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, σε δηλώσεις που έκανε ο Νορβηγός ψαράς Dag Rydland σε τοπική εφημερίδα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το μπαλόνι ήταν τόσο μεγάλο! Είμαι ψαράς επί 27 χρόνια κι έχω δει μερικές νεκρές φάλαινες. Αλλά δεν έχω ξαναδεί θαλάσσια κήτη τέτοιου μεγέθους».

Κίνδυνος έκρηξης της νεκρής φάλαινας

Σημειώνεται ότι όταν οι φάλαινες πεθαίνουν φουσκώνουν σαν μπαλόνια, επειδή το σώμα τους καθώς αποσυντίθεται γεμίζει με αέρια. Η συγκεριμένη φάλαινα ήταν αρκετά μεγάλη όταν ήταν εν ζωή, με τις εκτιμήσεις του ψαρά να κάνουν λόγο για 15 μέτρα μήκος και 40 τόνους βάρος.

Τα πτώματα των φαλαινών που σαπίζουν και φουσκώνουν εκρήγνυνται όταν η ποσότητα των αερίων είναι πολύ μεγάλη.

«Ελπίζω να μην ξεβραστεί στην ακτή», δήλωσε ο Νορβηγός ψαράς, ο οποίος έμεινε σε απόσταση 100 μέτρων από το νεκρό θαλάσσιο κήτος υπό τον φόβο έκρηξης.