Νεκρός από τα πυρά αστυνομικών έπεσε ένας 59χρονος στη Φλόριντα λίγα λεπτά αφού είχε σκοτώσει συνάδελφό του σε αμαξοστάσιο λεωφορείων.

Το περιστατικό κατέγραψε κάμερα που φορούσε ένας από τους ένστολους και στο εν λόγω βίντεο φαίνονται οι αστυνομικοί να πλησιάζουν το λεωφορείο, στο οποίο είχε ταμπουρωθεί ο Ραφαέλ Μολίνα, και να ανοίγουν πυρ. 

Δείτε το βίντεο:

Bodycam shows police shoot bus mechanic dead moments after he ambushed and killed co-worker

Όπως έγινε γνωστό, ο 59χρονος λίγο πριν από τη μάχη με τους αστυνομικούς είχε σκοτώσει τον 42χρονο συνάδελφό του Γουόρεν Τσέιμπερς, τον οποίο φέρεται να πυροβόλησε εξ επαφής. Όπως φαίνεται σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας, ο δράστης, αφού άλλαξε ρούχα, έβγαλε το όπλο από το βαλιτσάκι φαγητού που είχε μαζί του και πυροβόλησε αρκετές φορές από μικρή απόσταση τον 42χρονο.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας, ο 59χρονος, αφού ταμπουρώθηκε σε λεωφορείο, πυροβόλησε 6 φορές κατά των αστυνομικών, οι οποίοι στη συνέχεια απάντησαν με τουλάχιστον 50 σφαίρες. Όπως ανέφερε: «Είχε αποφασίσει τι θα έκανε εκείνη την ημέρα και ήθελε να σκοτώσει όσο περισσότερους μπορούσε, ανάμεσά τους και αστυνομικοί». Ο ίδιος πρόσθεσε, μάλιστα, ότι θα προτείνει για μετάλλιο τους τέσσερις αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο περιστατικό.


Broward deputy-involved shooting bodycam video released

Αφορμή για τη δολοφονία, όπως μεταδίδουν αμερικανικά Μέσα, ήταν κάποιος καβγάς που είχε ο 59χρονος με τον 42χρονο, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.