Στο μοναστήρι της Κύπρου, για μια ακόμα φορά ο λόγος του Θεού… πηγαίνει περίπατο, αφού σοκ προκαλούν οι εικόνες των μοναχών που βρίζουν, απειλούν και χτυπούν γυναίκα με ζώνη, προκειμένου να την αναγκάσουν να φύγει.

Αυτές οι εικόνες έρχονται να προστεθούν στην αλυσίδα των διαδοχικών αποκαλύψεων, για την αθέατη όψη της Μονής Αββακούμ. Με τους δύο μοναχούς που κατηγορούνται για οικονομικά αλλά και ροζ σκάνδαλα να ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους, στον απόηχο των βίντεο που προκαλούν σάλο στην Κύπρο.

Είναι Τρίτη 1η Αυγούστου του 2023 και στο στόχαστρο των δύο μοναχών βρίσκεται μια γυναίκα, που όπως μεταδίδουν κυπριακά ΜΜΕ, είναι εθελόντρια καθαρίστρια. Θέλουν να τους αδειάσει τη γωνιά και το πετυχαίνουν με ένα τρόπο ανήθικο και ανεπίτρεπτο.

Τα πράγματα ξεφεύγουν ακόμα περισσότερο και σε αυτό το σημείο, η γυναίκα δέχεται χτύπημα και πέφτει στο έδαφος.

Θεωρεί το μοναστήρι σπίτι του, όπως της λέει, αλλά τα χειρότερα για τη νεαρή γυναίκα έρχονται τα επόμενα δευτερόλεπτα.

Ο μοναχός επανεμφανίζεται στο πλάνο σε αυτό το σημείο και με τη ζώνη που κρατάει αρχίζει τα χτυπήματα στην πλάτη της κοπέλας.

Η σκηνή με τη γυναίκα να κουτσαίνει, όπως παίρνει το δρόμο της εξόδου από το μοναστήρι, συμπυκνώνει από μόνη της τα όσα έζησε και όσα πέρασε επειδή η παρουσία της, άγνωστο γιατί, ενοχλούσε τους μοναχούς.

Η γυναίκα που δέχτηκε επίθεση με ζώνη και λεκτικούς προπηλακισμούς από τους μοναχούς της Μονής Αββακούμ στην Κύπρο, χαρακτηρίζει το περιστατικό «Ατυχές συμβάν»

Η γυναίκα που φαίνεται στο βίντεο να τη χτυπά με ζώνη ο μοναχός μίλησε αποκλειστικά στο Live News του MEGA.

«Ο Δεσπότης Ταμασού μου έκανε επίμονα προσωπικές ερωτήσεις, τύπου πόσα λεφτά παίρνω, και μου έλεγε ότι με έχουν σαν δούλα και μου συμπεριφέρονται άσχημα και ότι είδε βίντεο με κάποιο από τους πατέρες να με κτυπά στην αυλή της Μονής και με ρώτησε γιατί δεν τον κατήγγειλα. Εγώ του απάντησα ότι δεν είναι έτσι τα πράγμα, ήταν μια άτυχη στιγμή, και δεν τραυματίστηκα με οποιονδήποτε τρόπο και ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό και γενικότερα ένα ανθρώπινο λάθος και δώσαμε συγχώρεση ο ένας στον άλλο από την επομένη κιόλας μέρα».

Το όλο θέμα κρατά για ακόμα μια μέρα ανάστατη την Κύπρο. Με τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στη γειτονική χώρα να αναφέρονται στις αποκαλύψεις και τις εξηγήσεις των δύο μοναχών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cztkqhbi2gkp)

Τι υποστηρίζουν οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ στην Κύπρο

Μέσω των δικηγόρων τους, επιχειρούν να αμφισβητήσουν και το βίντεο που δείχνει τους δυο τους, να ρίχνουν μύρο σε σταυρό, πριν τον βγάλουν για προσκύνημα.

Οι κατηγορούμενοι μοναχοί, υποστηρίζουν μέσω των δικηγόρων τους πως το βίντεο είναι μονταρισμένο, χωρίς πάντως να επεκταθούν και να εξηγήσουν.

«Η βιντεοταινία αυτή είναι χαλκευμένη και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αποτελεί προϊόν παράνομης επεξεργασίας με σκοπό την εξαπάτηση του κοινού και τη δημιουργία αντιπερισπασμού αναφορικά με τις κραυγαλέες ευθύνες του μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής».

Οι κατηγορούμενοι που καταγράφονται από κάμερα ασφαλείας προσπαθούν να πείσουν πως τα όσα φαίνονται στην κάμερα δεν συνέβησαν ποτέ.

«Εντυπωσιάζει μάλιστα το γεγονός ότι ο «σκηνοθέτης» αυτής της βιντεοταινίας, προκειμένου να την καταστήσει επιβαρυντική και ενοχοποιητική για τους παραπάνω κληρικούς, εμφανίζει έναν εξ αυτών να δίνει εντολή στον άλλον με τη φράση «βάλε μύρο» που ακούγεται. Ουδείς λόγος υπήρχε, εάν πράγματι συνέβαινε κάτι τέτοιο, να δοθεί τέτοια εντολή. Η σκηνοθεσία είναι κραυγαλέα».

Οι κουκουλοφόροι και το χρηματοκιβώτιο

Σε άλλο βίντεο βλέπουμε τον τρόπο που βγήκε από τη μονή ένα από τα χρηματοκιβώτια που υπήρχαν. Κουκουλοφόροι το σέρνουν και το βγάζουν από το δωμάτιο και από χέρι σε χέρι ετοιμάζεται να καταλήξει σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο.

Το χρηματοκιβώτιο περιείχε 800.000 ευρώ, με τους κατηγορούμενους μοναχούς να τονίζουν πως οι κουκούλες εκείνη τη μέρα έκρυβαν τα πρόσωπα αστυνομικών.

Κάτι πάντως που από τις επίσημες Αρχές διαψεύδεται.

«Στη Μονή μετέβησαν δύο μέλη της δύναμης καθαρά για λόγους ασφαλείας. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο Μοναστήρι, δεν εντόπισαν ούτε κουκουλοφόρους, ούτε μοναχούς», είπε ο Χρήστος Ανδρέου, εκπρόσωπος Κυπριακής Αστυνομίας.

Μεταξύ άλλων, οι μοναχοί κατηγορούνται πως έβαζαν χέρι στα ταμεία του μοναστηριού και από τα χρήματα που δώριζαν πιστοί, έφτασαν στο σημείο να κάνουν ακόμα και αγορές διαμερισμάτων.

Διαφημίσεις… θαυμάτων πριν τις συνέχεις αποκαλύψεις

Το μοναστήρι άρχισε να προκαλεί συζητήσεις τα τελευταία χρόνια, με πιστούς να πιστεύουν ότι ορισμένοι σταυροί και εικόνες δακρύζουν εξαιτίας μιας ανώτερης δύναμης και να ακούνε τους μοναχούς να μιλούν και να διαφημίζουν θαύματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ο ηγούμενος είχε ισχυριστεί πως 100 οικογένειες απέκτησαν παιδί μετά από προσευχή αλλά και παρέμβαση, όπως ανέφερε, του Οσίου Αββακούμ.

Πριν οι αποκαλύψεις πάρουν μορφή χιονοστιβάδας, οι δύο μοναχοί είχαν υπογράψει δήλωση παραδοχής για να ζητήσουν τον αποσχηματισμό τους. Στη συνέχεια όμως ζήτησαν να ανακληθούν οι υπογραφές τους και υποστήριξαν πως δέχτηκαν πιέσεις για να ομολογήσουν πράξεις που δεν έκαναν ποτέ.

Τα βίντεο ντοκουμέντα δίνουν καθημερινά νέες διαστάσεις στο πολύκροτο θέμα. Με χρηματοκιβώτια να βγαίνουν από το μοναστήρι στα χέρια κουκουλοφόρων, τους σταυρούς να ποτίζονται με μύρο πριν τοποθετηθούν για προσκύνημα και τους μοναχούς εκτός εαυτού, πίσω από τις κάμερες να φτάνουν σε αυτό στο σημείο.

Μια ολόκληρη χώρα παρακολουθεί έκπληκτη τις εικόνες που ρίχνουν άπλετο φως, στην αθέατη όψη του μοναστηριού.

Υπερασπιστής των μοναχών της Μονής Αββακούμ: «Το βρέφος παρότι έκανε μπάνιο μύριζε μύρο στο σημείο που σταυρώθηκε»

Στο Live News μίλησε υπερασπιστής των μοναχώνκαι ισχυρίζεται ότι συνεχίζει να πιστεύει στα θαύματα της μονής παρά τα όσα ακούγονται.

«Αφού προσκυνήσαμε τα 4 από τα 5 μέλη της οικογένειάς μου, ο γέροντας ζήτησε από τον μοναχό να αφαιρέσει τον Σταυρό από τη λάρνακα και να σταυρώσει στο κεφάλι το 5ο μέλος της οικογένειάς μου που ήταν βρέφος. Από εκείνη τη στιγμή και για 5 μέρες, το βρέφος παρότι έκανε μπάνιο μύριζε μύρο στο σημείο που σταυρώθηκε. Ο γέροντας έδωσε εντολή στους παριστάμενους δύο μοναχούς να καθαρίσουν και να απολυμάνουν τις λάρνακες με τα λείψανα των Αγίων, όπως και το Σταυρό του Αγίου Πορφυρίου. Με τα μάτια μου είδα μπουκάλια με υγρό οινόπνευμα (μύριζε έντονα στον χώρο) υγρό αντισηπτικό και με βαμβάκι και πανιά», είπε αρχικά.

«Με αυτά καθάριζαν όλα τα ιερά λείψανα, τις λάρνακες και τον Σταυρό. Ο γέροντας διέκοψε αρκετές φορές την συζήτηση μας κάνοντας παρατηρήσεις προς τους μονάχους που καθαρίζανε, έτσι ώστε ο καθαρισμός να είναι ενδελεχής και σχολαστικός για λόγους υγιεινής και απολύμανσης. Όλα αυτά τα αναφέρω υπεύθυνα προς αποκατάσταση της αλήθειας», συνέχισε.