Ένα ερωτικό σκάνδαλο με πρωταγωνιστές αξιωματικούς του ισραηλινού στρατού ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες την ώρα που οι συγκρούσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς μαίνονται στη Γάζα, οι IDF απέπεμψαν αξιωματικό πληροφοριών της Νότιας Διοίκησης καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε «πολύ στενή σχέση» με μία γυναίκα αξιωματικό που βρισκόταν υπό τις διαταγές του. 

Ο άνδρας που φέρει το βαθμό του αντισυνταγματάρχη ήδη απομακρύνθηκε από τη θέση του ενώ επίκειται και η αποπομπή του από το Σώμα. Παράληλλα οι αρμοδιότητες του μεταφέρθηκαν σε προσωρινό αντικαταστάτη μέχρις ότου διοριστεί κάποιος άλλος στη θέση του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω αξιωματικός ήταν υπεύθυνος για τις πληροφορίες της Νότιας Διοίκησης πριν από τις 7 Οκτωβρίου, αλλά και μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Ανώτερα στελέχη των IDF δήλωσαν ότι το γεγονός πως ένας ανώτερος αξιωματικός που υπηρετεί σε σημαντική θέση για την εξέλιξη του πολέμου έχει δεσμό με μια γυναίκα αξιωματικό σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή «πλήττει την εμπιστοσύνη των οικογενειών των απαχθέντων στο στρατό, οι οποίες περιμένουν από τους υπεύθυνους να επικεντρωθούν 24 ώρες το 24ωρο στη συλλογή κάθε πληροφορίας για τους αγαπημένους τους».