Η 30χρονη Κριστίνα Ρόμπινσον κατηγορείται για τη δολοφονία, ύστερα από φρικτά βασανιστήρια, του 3χρονου γιου της, Dwelaniyah. Η γυναίκα που κατηγορείται για τη δολοφονία στο Ντάραμ της Αγγλίας παραδέχεται ότι τον χτύπησε με μπαστούνι για να τον τιμωρήσει. Το αγοράκι υπέμεινε φρικτά βασανιστήρια στα χέρια της γιατί ήθελε, όπως είπε, να «είναι υπάκουη στον Θεό».

Η Κριστίνα Ρόμπινσον ομολόγησε στο δικαστήριο ότι τιμώρησε τον γιο της ώρες πριν πεθάνει, λέγοντας ότι ακολουθούσε τις «διδασκαλίες της Βίβλου». Αρνείται ότι δολοφόνησε τον τρίχρονο γιο της, παραδέχτηκε ωστόσο ότι τον χτύπησε με μπαστούνι κήπου λίγες ώρες πριν καταρρεύσει και πεθάνει, επειδή της το υπαγόρευσε η Βίβλος.

Η Ρόμπινσον, η οποία είναι οπαδός του κινήματος των Μαύρων Εβραίων Ισραηλιτών, παρακολουθούσε ένα βίντεο στο YouTube το οποίο παρέθετε γραφές που προωθούν τη ράβδο για διόρθωση. Όταν ο μικρός γιος της Dwelaniyah «ήταν άτακτος» με το φαγητό του, αποφάσισε να τον τιμωρήσει με ένα μπαστούνι από μπαμπού που χρησιμοποιούσε για τα φυτά.

30xroni Rompison

Η 30χρονη κατέθεσε στο δικαστήριο του Νιούκαστλ

Η 30χρονη Ρόμπινσον κατέθεσε στη δίκη της στο δικαστήριο του Νιούκαστλ. Αρνείται ότι προκάλεσε θανάσιμο τραυματισμό στο νήπιο, τινάζοντάς τον βίαια στο σπίτι της οικογένειας στο Ushaw Moor του Ντάραμ τον Νοέμβριο του 2022. Κατηγορείται επίσης ότι τον «ζεμάτισε» σκόπιμα, προκαλώντας του σοβαρά εγκαύματα στα πόδια και τους γλουτούς του, εβδομάδες πριν από τον θάνατό του. Οι εισαγγελείς άκουσαν ότι επέλεξε να μη λάβει ιατρική βοήθεια για τα εγκαύματα, τα οποία είναι βέβαιο ότι προκάλεσαν φρικτό πόνο στο μικρό αγόρι.

Την ημέρα του θανάτου του γιου της τηρούσε το Σάββατο της θρησκείας που ακολουθούσε. Είπε ότι δεν τηρούσε ευλαβικά τις διδαχές, «αλλά είναι περισσότερο τρόπος ζωής παρά θρησκεία». Οι Μαύροι Εβραίοι Ισραηλίτες ακολουθούν τις διδασκαλίες της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης και τα Απόκρυφα Ευαγγέλια. Ισχυρίζονται ότι είναι μια Φυλή του Ισραήλ που εκτοπίστηκαν στην Αφρική και στη συνέχεια πουλήθηκαν ως σκλάβοι.

Η γυναίκα φαίνεται να επηρεάστηκε από το βίντεο στο YouTube

Έβλεπε ένα βίντεο που ανέφερε τη χρήση του μπαστουνιού ως τιμωρία. Όταν τη ρώτησαν τι είχε κάνει ο γιος της που έπρεπε να πειθαρχηθεί, εκείνη απάντησε: «Έκανε αταξίες με το φαγητό του, δεν έτρωγε». Η Ρόμπινσον είπε ότι ήταν «εντελώς αρχάρια» και τώρα συνειδητοποιεί ότι παραπλανήθηκε.

«Ειλικρινά, νόμιζα ότι έκανα το σωστό. Ήμουν χαρούμενη και πρόθυμη να συμμετέχω σε κάτι, ένιωθα ότι ανήκα, αλλά το κατάλαβα λάθος. Δεν ήξερα τι έκανα, νόμιζα ότι το έκανα σωστά. Ήθελα πραγματικά να είμαι υπάκουη στον Θεό και νόμιζα ότι αυτό ήταν μέρος του».

Ο μικρός Dwelaniyah είχε περισσότερα από 60 τραύματα στο σώμα του

Ο εισαγγελέας Richard Wright KC είπε στη Ρόμπινσον ότι ο Dwelaniyah σε αυτό το στάδιο είχε περισσότερα από 60 τραύματα στο σώμα του. «Σου πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να μην πεινάει τόσο πολύ όταν το 15 με 20% του σώματός του ήταν καλυμμένο με εγκαύματα; Σου πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να μην ήθελε να φάει;». Τα φερόμενα αδικήματα έγιναν όταν ο σύζυγός της έλειπε από το σπίτι της οικογένειας για βασική εκπαίδευση στη Βασιλική Αεροπορία.

Η Ρόμπινσον μεγάλωσε στο Tamworth του Staffordshire, προτού η οικογένειά της μετακομίσει στη Βουλγαρία όταν ήταν 16 ετών. Επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο στα 23 της και μετακόμισε στη βορειοανατολική Αγγλία για να δημιουργήσει οικογένεια με τον σύζυγό της. Όπως κατέθεσε ο σύζυγός της, δεν ήθελε άλλα παιδιά, ενώ η ίδια είχε τέσσερις αποβολές. Είπε στο δικαστήριο ότι ήθελε να κάνει μια μεγάλη οικογένεια με «διψήφιο» αριθμό παιδιών.

Είπε αρχικά στην αστυνομία ότι ο μικρός υπέστη εγκαύματα όταν μπερδεύτηκε στο ντους. Αυτό ήταν ψέμα, παραδέχτηκε. Τον ζεμάτισε όταν τον καθάριζε χρησιμοποιώντας την κεφαλή του ντους, σύμφωνα με το δικαστήριο. Δεν αναζήτησε ιατρική βοήθεια γιατί ένιωθε άσχημα γι' αυτό που είχε κάνει και «ντρεπόταν». Αντίθετα, φέρεται να του έδωσε παρακεταμόλη και να τον έδεσε. Η δίκη συνεχίζεται.