Νέες προκλητικές δηλώσεις περί «Γαλάζιας Πατρίδας» έκανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρτην ίδια ώρα που το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, ότι «τονίστηκε στην ελληνική πλευρά ότι πρέπει να αποφεύγονται δηλώσεις  και ενέργειες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένταση».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας μίλησε για ακόμα μία φορά περί «Γαλάζιας Πατρίδας», συμπληρώνοντας πως με το μαχητικό Kaan ανοίγονται νέοι στόχοι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος υπουργός υποστήριξε πως «υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της ‘’Γαλάζιας Πατρίδας’’ και στην πατρίδα των αιθέρων» , λέγοντας ότι «με το μαχητικό Κααν ανοίγει ο δρόμος για να προχωρήσουμε σε νέους στόχους».

Υπουργός Άμυνας Τουρκίας: «Το εθνικό και εγχώριο μαχητικό της Kaan πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση»

«Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν εξοπλιστεί με εγχώρια και εθνικά οπλικά συστήματα, εκτελούν με επιτυχία τα καθήκοντα της την υπεράσπιση των συνόρων μέχρι και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, από την υπεράσπιση  των δικαιωμάτων και συμφερόντων της στην ‘’Γαλάζια Πατρίδα’’ και την πατρίδα των Αιθέρων, μέχρι και την εκτέλεση ασκήσεων» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γκιουλέρ και συνέχισε:

«Το εθνικό και εγχώριο μαχητικό της Τουρκίας Kaan, το οποίο είναι η κόρη του ματιού της, της 21 Φεβρουαρίου πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση. Η χώρα της έχει γίνει μια από τις λίγες χώρες που μπορούν να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν μαχητικό 5ης γενιάς,ανέβηκε κατηγορία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Έτσι, έχει ανοίξει ο δρόμος για να προχωρήσουμε σε νέους στόχους».

Διαβάστε ακόμα: Προκαλούν ξανά τουρκικά ΜΜΕ: Στοχοποιούν την Ελλάδα με χάρτες - ''Με τους πυραύλους μας μπορούμε να προκαλέσουμε πλήγματα στην ηπειρωτική Ελλάδα''

Υπουργείο Εξωτερικών Τουρκίας: «Με την Ελλάδα συζητήθηκαν θέματα Αιγαίου»

Παράλληλα, χθες, Τετάρτη στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και ο εκπρόσωπός του Οντζού Κετσελί αναφέρθηκε τόσο στην επίσκεψη της υφυπουργού Εξωτερικών πρέσβης, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου όσο και στο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «με την Ελλάδα συζητήθηκαν θέματα Αιγαίου» χωρίς, ωστόσο, να δίνονται παραπάνω εξηγήσεις.

«Συζητήθηκαν θέματα όπως ο προγραμματισμός επαφών και επισκέψεων υψηλού επιπέδου, θέματα Αιγαίου, η κατάσταση των μειονοτήτων, οι προξενικές σχέσεις, η παράτυπη μετανάστευση και η συνεργασία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η αμοιβαία προστασία πολιτισμικής κληρονομιάς και η συνεργασία στις διεθνείς υποψηφιότητες των δύο χωρών. Τονίστηκε στην ελληνική πλευρά ότι πρέπει να αποφεύγονται δηλώσεις  και ενέργειες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένταση, σε συμφωνία με τη 'Διακήρυξη των Αθηνών για τις Φιλικές Σχέσεις και την Καλή Γειτονία' που υπέγραψαν οι ηγέτες των δύο χωρών κατά τη διάρκεια του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας (ΑΣΣ) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο» επισημαίνει ο Οντζού Κετσελί.