Η Κέιτ Μίντλετον θέλει να ξεχάσει τον σάλο που δημιούργησε στη Βρετανία η δημοσιοποίηση της επεξεργασμένης φωτογραφίας, όμως η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη.

Διαβάστε επίσης: Κέιτ Μίντλετον: Το Photoshop και η ανησυχία για την υγεία της - Τι λέει ο σύμβουλος στη Βουλή των Λόρδων Ιωάννης Χουντής ντε Φάμπρι

Όπως επισημαίνουν πηγές κοντά στην Κέιτ Μίντλετον, η πριγκίπισσα της Ουαλίας είναι αναστατωμένη για το χάος που προκλήθηκε και το σκάνδαλο που ξέσπασε με τη φωτογραφία με τα παιδιά της που τράβηξε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και είχε υποστεί photoshop.

Βασιλικοί κύκλοι αποκάλυψαν στην Daily Mail ότι τόσο η ίδια όσο και οι οικείοι της έχουν επηρεαστεί, αλλά θέλουν να αφήσουν πίσω τους το φιάσκο και να επικεντρωθούν στην ανάρρωση της πριγκίπισσας.

Η δημόσια "συγγνώμη" της Κέιτ Μίντλετον για την επεξεργασμένη φωτογραφία

Αν και η Κέιτ Μίντλετον ανέλαβε δημόσια την ευθύνη για την οικογενειακή φωτογραφία που κυκλοφόρησε από το παλάτι του Κένσινγκτον την Κυριακή (10/03/2024) και μάλιστα ζήτησε συγγνώμη για τη «σύγχυση», τα πράγματα δεν ηρέμησαν.

Η Κέιτ φαίνεται ότι αναρρώνει καλά από τη μεγάλη επέμβαση στην κοιλιά της και πρόκειται να επιστρέψει μέχρι το Πάσχα στις υποχρεώσεις της αλλά οι πηγές λένε στην Daily Mail ότι πρέπει να την αφήσουν στην ησυχία της για να επικεντρωθεί στην ανάρρωσή της.

«Όλοι, συμπεριλαμβανομένης της πριγκίπισσας, είναι λίγο σοκαρισμένοι από αυτό που συνέβη. Έγινε ένα λάθος, αλλά ζήτησε συγγνώμη. Ήταν πολύ αναστατωμένοι», λένε πηγές κοντά στο παλάτι του Κένσιγκτον.

«Πολλοί πιστεύουν ότι είναι καιρός να αναγνωρίσουν ότι το λάθος έγινε καλόπιστα, όπως και η συγγνώμη της, και να πάμε παρακάτω», προσθέτουν.

«Είναι τρομερό να βρίσκεσαι κάτω απ' όλο αυτόν τον δημόσιο έλεγχο όταν αναρρώνεις από μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση», είπε πηγή στην Page Six.

Το φιάσκο που έχει δημιουργηθεί κλονίζει την εμπιστοσύνη του κοινού και των Μέσων Ενημέρωσης προς το παλάτι. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι η πρώτη φορά που τα βρετανικά ανάκτορα διανέμουν στα πρακτορεία μια φωτογραφία και κάποια από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως, όπως το AFP, το Reuters και το Getty, την αποσύρουν ως «πειραγμένη ψηφιακά».

Σε ευάλωτη ψυχική και σωματική κατάσταση η Κέιτ Μίντλετον

«Η πριγκίπισσα είναι σε ευάλωτη κατάσταση ψυχικά και σωματικά και θα νιώθει χάλια για τον σάλο με τη φωτογραφία, που ξέσπασε την Ημέρα της Μητέρας», δήλωσε η δημοσιογράφος και ειδική για το παλάτι, Τζένι Μποντ, για την Κέιτ Μίντλετον.

Η Τζένι Μποντ ζήτησε από το κοινό να αφήσει ήσυχη την πριγκίπισσα της Ουαλίας και δήλωσε στο GB News: «Η Κέιτ τώρα αισθάνεται μεγάλη πίεση για το πότε θα εμφανιστεί ξανά δημόσια» και πρόσθεσε: «Να μην κάνουμε μπούλινγκ σε μια γυναίκα που προσπαθεί να αναρρώσει από μια σοβαρή εγχείρηση».

Η Τζένι Μποντ τόνισε πως η Ημέρα της Μητέρας εξελίχθηκε σε απόλυτη καταστροφή για την 42χρονη πριγκίπισσα και μητέρα τριών παιδιών, μετά το σκάνδαλο με την πειραγμένη φωτογραφία.

Την Κέιτ Μίντλετον υπερασπίστηκε και η Αμερικανίδα ηθοποιός Γούπι Γκόλντμπεργκ. Η ηθοποιός εμφανίστηκε στο talk show «The View» του ABC και δήλωσε για την Κέιτ Μίντλετον πως μπορεί να είναι μέλλουσα βασίλισσα, αλλά είναι και ερασιτέχνης φωτογράφος.

«Ξέρω πολλούς ανθρώπους που πειράζουν τις φωτογραφίες τους, αυτό έκανε και η Κέιτ Μίντλετον», είπε η ηθοποιός.

Στο ίδιο μήκος κύματος η βασιλική βιογράφος και δημοσιογράφος Άντζελα Λεβίν έγραψε στο X:

«Οι άνθρωποι θα έπρεπε να είναι περήφανοι που η πριγκίπισσα Κέιτ δεν κατηγόρησε κάποιον από τους εργαζόμενους στο παλάτι και να αναγνωρίσουν πόσο έντιμη είναι».

Οι υποστηρικτές του Χάρι και της Μέγκαν δεν σταματούν να λένε πως αυτοί δεν θα έκαναν ποτέ κάτι τέτοιο

«Αυτό δεν είναι ένα λάθος που θα έκανε ποτέ η Μέγκαν», είπαν και τόνισαν ότι το περιστατικό ήταν παράδειγμα ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

«Αν ο Χάρι και η Μέγκαν είχαν αντιμετωπίσει ποτέ το ίδιο πρόβλημα θα είχαν εκμηδενιστεί», είπε η πηγή. «Δεν ισχύουν οι ίδιοι κανόνες και για τα δύο ζευγάρια. Η Μέγκαν δεν θα έκανε ποτέ αυτό το λάθος».

Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού Τύπου, το παλάτι του Κένσινγκτον σχεδίαζε επί εβδομάδες να δοθεί στη δημοσιότητα μια φωτογραφία της πριγκίπισσας για να σταματήσουν οι φήμες και οι εικασίες για την υγεία της.

Τα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως τόσο ο Γουίλιαμ όσο και η Κέιτ έχουν θυμώσει με τις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον, μετά τη σοβαρή επέμβαση στην οποία υπεβλήθη στις 16 Ιανουαρίου 2024. Όμως η «πειραγμένη φωτογραφία» γύρισε μπούμερανγκ για το παλάτι.