Παρά το γεγονός ότι ο βασιλιάς Κάρολος δημοσιοποίησε το πρώτο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του, τα ανάκτορα του Μπάκινγχαμ προσπαθούσαν την ίδια στιγμή, να διαχειριστούν το επικοινωνιακό Βατερλό που προκάλεσε η μονταρισμένη φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον.

Με αφορμή την ημέρα της Κοινοπολιτείας ο Βρετανός μονάρχης εμφανίστηκε με κόκκινα χείλη και πρησμένα χέρια. Το μήνυμα μάλιστα είχε βιντεοσκοπηθεί πριν από 3 εβδομάδες, με τα σενάρια για την κατάσταση της υγείας του, να πληθαίνουν τις τελευταίες ώρες.

Στο επίκεντρο των ΜΜΕ της Βρετανίας η κατάσταση της υγείας του βασιλιά Κάρολου και η επικοινωνιακή «γκάφα» με την φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον

Βρετανικά ΜΜΕ αναρωτιούνται για το πώς είναι σήμερα ο βασιλιάς Κάρολος. Αν είναι περισσότερο καταβεβλημένος και αν η ψυχολογία του παραμένει καλή.

Σε ολόκληρο τον κόσμο, προκαλεί συζητήσεις και αυτή η φωτογραφία της Κέιτ που το παλάτι αναγκάστηκε να αποσύρει. Μια εικόνα μονταρισμένη, από τη φωτογράφηση που είχε κάνει η πριγκίπισσα της Ουαλίας για το περιοδικό Vogue.

Με μία πρώτη ματιά, η Κέιτ και τα τρία της παιδιά ποζάρουν χαμογελαστοί μπροστά στην κάμερα του Ουίλιαμ. Όμως, χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εντόπισαν και κατέκριναν αμέσως τα δεκάδες σημεία που είχε γίνει επεξεργασία.

Ανάμεσα τους… τα μαλλιά αλλά και το μανίκι της Σάρλοτ, το χέρι του Τζώρτζ και το φερμουάρ στο πουλόβερ της Κέιτ.

Η Κέιτ ζήτησε συγγνώμη, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την παρέμβαση στη φωτογραφία. Όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, βέλη εκτοξεύτηκαν και από το περιβάλλον του πρίγκιπα Χάρι, που αρκέστηκε να πει σύμφωνα Page six, πως η Μέγκαν δεν θα έμπαινε ποτέ σε μια τέτοια διαδικασία.

Οι αντιδράσεις συνεχίζονται με τον βασιλιά Κάρολο και την Κέιτ Μίντλετον να προκαλούν για ακόμα μια μέρα πολλές συζητήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

H Κυριακή Σονίδου, πρόεδρος Ελλήνων Ιατρών Λονδίνου, μίλησε στο LIVE NEWS.

«Είχαν μαγνητοσκοπήσει το βίντεο του Καρόλου τρεις εβδομάδες πριν, γνώριζαν πως ξεκινά θεραπείες. Αυτό το βίντεο φτιάχτηκε επειδή ήταν να πάει σε μία επίσκεψη αλλά του το απαγόρευσαν. Ο Κάρολος έχει ξεκινήσει χημειοθεραπείες παρά του ότι είναι υπέρ των εναλλακτικών θεραπειών».