Στους τέσσερις ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών που άφησε στο πέρασμά της η καταιγίδα Μόνικα στη νοτιοανατολική Γαλλία, μετά και την ανακάλυψη του πτώματος ενός άνδρα, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Στην Ισπανία αγνοείται η τύχη τριών ανθρώπων που παρασύρθηκαν από τα κύματα, με την καταιγίδα να πλήττει το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Three dead as storms batter France


Στα περίχωρα του χωριού Ντιόν της νοτιοανατολικής Γαλλίας η νομαρχία του νομού Γκαρντ ανακοίνωσε την εύρεση πτώματος ενός άνδρα, ενώ στην περιοχή αγνοείτο η τύχη τριών ανθρώπων, συγκεκριμένα, ενός πατέρα και των δύο παιδιών του. Το όχημα στο οποίο επέβαινε η οικογένεια, βρισκόταν πάνω σε μια βυθιζόμενη γέφυρα, με αποτέλεσμα αυτό να παρασυρθεί από τον ποταμό που είχε υπερχειλίσει. Η μητέρα, ηλικίας 40 ετών, είχε διασωθεί πριν το όχημα, παρασυρθεί, ενώ η τύχη των δύο παιδιών, ηλικίας 4 και 13 χρόνων, εξακολουθεί να αγνοείται.


Η καταιγίδα Μόνικα συνοδεύθηκε το σαββατοκύριακο από ισχυρές ριπές ανέμου και σημαντικές βροχοπτώσεις σε ευρωπαϊκές χώρες.


Στην Ισπανία, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, τρεις άνθρωποι παρασύρθηκαν από τα κύματα και αγνοείται η τύχη τους, με τις έρευνες να συνεχίζονται. Οι αγνοούμενοι, δύο εκ των οποίων είναι ανήλικοι, παρασύρθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ ψάρευαν σε παραλία της νήσου Μεγάλη Κανάρια.


Τέλος, όσον αφορά στον τρίτο αγνοούμενο, εκείνος παρασύρθηκε το Σάββατο, ενώ κολυμπούσε σε παραλία της Βαρκελώνη, παρά το γεγονός ότι οι αρχές είχαν εκδώσει την ημέρα εκείνη προειδοποίηση εξαιτίας της κακοκαιρίας που επικρατούσε, κάνοντας αναφορά για κύματα που έφταναν σε ύψος τα 2,5 μέτρα.

Intense rains in Bolivia have left at least 40 people dead