Τη δημιουργία λιμανιού στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε ο Τζο Μπάιντεν στην ετήσια ομιλία του στη Βουλή για την κατάσταση του Έθνους. Σημειώνεται μάλιστα, ότι με την ανέγερη αυτού του λιμανιού η ανθρωπιστική βοήθεια θα μεταφέρεται μέσω της Κύπρου.

«Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να κυνηγήσει την Χαμάς. Απόψε, δίνω εντολή στον αμερικανικό στρατό να ηγηθεί μιας έκτακτης επιχείρησης για να φτιαχτεί μια προσωρινή προβλήτα στη μεσογειακή ακτή της Γάζας, ώστε να πηγαίνουν μεγάλα πλοία που θα μεταφέρουν φαγητό, νερό, φάρμακα και προσωρινό άσυλο».

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία υπογράμμισε: «Αν κάποιος εδώ μέσα πιστεύει πως ο Πούτιν θα σταματήσει στην Ουκρανία, σας διαβεβαιώνω… Δεν θα το κάνει».

«Αν εσείς ο Αμερικανικός λαός, μου φέρετε ένα Κογκρέσο που υποστηρίζει το δικαίωμα στην επιλογή, σας υπόσχομαι θα επαναφέρω το νόμο για το δικαίωμα στην άμβλωση», δήλωσε σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν παρέλειψε να αστειευτεί με την ηλικία του: «Ξέρω πως δεν μου φαίνεται, αλλά είμαι εδώ πολύ καιρό».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czokvthj5iu1)

Δεν έλειψαν και οι επιθέσεις στον Ντόναλντ Τραμπ

«Ο προκάτοχος μου, ο Ρεμπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Τραμπ λέει στον Πούτιν «κάνε ότι στο καλό θέλεις. Αυτά είναι τα λόγια του. Ένας Αμερικανός πρώην πρόεδρος το είπε αυτό υποκλινόμενος σε έναν Ρώσο ηγέτη. Είναι εξωφρενικό. Είναι επικίνδυνο και απαράδεκτο», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Πριν την ομιλία του ο Τζο Μπάιντεν είχε μιλήσει με γνωστές προσωπικότητες από τον χώρο του κινηματογράφου που έχουν υποδυθεί τους προέδρους στην μεγάλη οθόνη… ανάμεσα τους ο Μάικλ Ντάγκλας και ο Μόργκαν Φρίμαν, ζητώντας τους συμβουλές.

Η απάντηση των Ρεπουμπλικάνων ήρθε από την Γερουσιαστή Κέιτι Μπριτ.

«Ο αμερικανικός λαός με τα βίας τα βγάζει πέρα την ώρα που πρόεδρος Μπάιντεν ισχυρίζεται περήφανα πως η οικονομική του πολιτική έχει αποτελέσματα».

Η ομιλία του Τζο Μπάιντεν πάντως διακόπηκε αρκετές φορές από αντιδράσεις Ρεπουμπλικάνων βουλευτών.