Ένας πατέρας που βίωσε την απόλυτη τραγωδία, όταν με δική του υπαιτιότητα σκότωσε τη μόλις 19 μηνών κόρη του κάνοντας όπισθεν με το αυτοκίνητό του, κάθισε σήμερα (8/3/2024) στο εδώλιο του κατηγορουμένου σε δικαστήριο της Βρετανίας.

Το άτυχο κοριτσάκι βρήκε φρικτό θάνατο στις ρόδες του αυτοκινήτου του πατέρα του, όταν ο τελευταίος έκανε όπισθεν έξω από το σπίτι τους, στην πόλη Dewsbury του West Yorkshire στη Βρετανία.

Πώς ο πατέρας σκότωσε τη 19 μηνών κόρη του κάνοντας όπισθεν με το αυτοκίνητό του

Το δυστύχημα συνέβη στις 21 Μαΐου 2023, την ημέρα που η Haniyah Bint Vaqas Youni έπαιζε στην αυλή του σπιτού της οικογένειας, όταν άνοιξε την πόρτα του κήπου και βγήκε στον δρόμο, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο του Bradford Coroner’s Court.

Η Haniyah βρέθηκε στο τυφλό σημείο πίσω από το αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο απέναντι από το σπίτι.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι αισθητήρες του αυτοκινήτου ήταν απίθανο να είχαν εντοπίσει τη Haniyah επειδή ήταν τόσο μικρή, ανέφερε το Yorkshire Live.

Ο ιατροδικαστής Martin Fleming τόνισε στο δικαστήριο: «Η Haniyah ήταν ένα υπέροχο, ζωντανό, υγιές κοριτσάκι. Η μεγάλη τραγωδία εδώ είναι ότι δεν υπήρχε τίποτα που να προειδοποιεί τον πατέρα για την παρουσία της».

Δεν υπήρχαν μάρτυρες του δυστυχήματος και ο ιατροδικαστής εξέτασε το «εξαιρετικά οδυνηρό» υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος που του παρέδωσαν οι γείτονες της Haniyah.

Γείτονες και δύο γιατροί έσπευσαν να βοηθήσουν το άτυχο παιδί μετά την κραυγή που άκουσαν από τη μητέρα, η οποία κρατούσε στην αγκαλιά της την κόρη της και είδαν αίμα να τρέχει από τη μύτη του κοριτσιού. Το 19μηνών παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειές τους οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τη σώσουν.