Ανησυχητικά παραμένουν τα νέα για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον, μετά το χειρουργείο στην κοιλιά, στο οποίο υπεβλήθη και την κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Το γεγονός είχε γίνει γνωστό μετά από ανακοίνωση που εξέδωσε το Παλάτι του Κένσινγκτον στις 17 Ιανουαρίου 2024, αναφέροντας ότι η Κέιτ είχε υποβληθεί σε «προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα» μία ημέρα νωρίτερα. Το αρχικό ανακοινωθέν εξήγησε ότι αναμενόταν να παραμείνει στο νοσοκομείο για 10 έως 14 ημέρες, ενώ δεν έδινε καμία επιπλέον πληροφορία για την κατάστασή της ή για το είδος της χειρουργικής επέμβασης που έκανε. Όπως έγραφε: «Η πριγκίπισσα της Ουαλίας εκτιμά το ενδιαφέρον που θα προκαλέσει αυτή η δήλωση. Ελπίζει ότι το κοινό θα κατανοήσει την επιθυμία της να διατηρηθεί η κανονικότητα για τα παιδιά της και επιθυμεί τα προσωπικά της ιατρικά στοιχεία να παραμείνουν ιδιωτικά».

Η Κέιτ Μίντλετον πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 29 Ιανουαρίου και επέστρεψε στο σπίτι της στο Adelaide Cottage στο Γουίνσδορ για να επικεντρωθεί στην ανάρρωσή της, με τις θεωρίες συνωμοσίας να αρχίζουν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Εκπρόσωπος της βασιλικής οικογένειας έβαλε τέλος στις φήμες λέγοντας ότι το παλάτι του Κένσινγκτον ενημέρωσε τον Ιανουάριο για τα χρονοδιαγράμματα της ανάκαμψης της πριγκίπισσας και θα παρέχει μόνο σημαντικές ενημερώσεις. «Αυτή η οδηγία ισχύει».

«Η Κέιτ Μίντελτον έχει χάσει πάρα πολύ βάρος»

Πηγές αναφέρουν αποκλειστικά στο ''In Touch'' ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ κρατά και τα τρία τους παιδιά στο σκοτάδι. Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε πηγή: «Φυσικά ανησυχούν γιατί είναι τόσο αδύναμη, αλλά δεν έχουν ιδέα για τη σοβαρότητα της κατάστασης της μητέρας τους». Παρολ' αυτά, τα παιδιά κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να της φτιάξουν καθημερινά το κέφι, καθώς αναρρώνει. Πηγή κοντά στο Παλάτι του Κένσιγκτον προσθέτει: «Ο Γουίλιαμ δεν τους λέει πολλά και τους υπόσχεται ότι όλα θα επανέλθουν φυσιολογικά σύντομα. Όμως το να διαχειριστεί τους φόβους τους είναι το πιο σπαρακτικό μέρος αυτής της δοκιμασίας».

Η Κέιτ Μίντλετον πραγματοποίησε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, όταν και κυκλοφόρησαν παπαράτσι φωτογραφίες με εκείνη να κάθεται στο μπροστινό κάθισμα ενός αυτοκινήτου καθώς η μητέρα της, Κάρολ Μίντλετον, οδηγούσε. Φορούσε μαύρα γυαλιά ηλίου και το πρόσωπό της ήταν πρησμένο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες φωτογραφίες δε δημοσιεύτηκαν στα βρετανικά μέσα από «σεβασμό στην ιδιωτική της ζωή».

Πηγή ανέφερε αποκλειστικά στο ''In Touch'' ότι η Κέιτ Μίντλετον μένει σκόπιμα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας εν μέσω της ανάρρωσής της. «Δεν μπορούσε να κρατήσει το φαγητό και έχει χάσει ανησυχητικά πολύ βάρος. Δεν θα βιντεοσκοπήσει μήνυμα στο κοινό προκειμένου να τους ευχαριστήσει για τις ευχές τους, επειδή φοβάται ότι θα προκαλούσε τεράστιο σοκ και ανησυχία για την εμφάνισή της».

Παρά την αρχική δήλωση του παλατιού ότι η πριγκίπισσα θα επιστρέψει στις δημόσιες δεσμεύσεις της μέχρι τον Απρίλιο, η πηγή πρόσθεσε ότι «θα χρειαστεί επιπλέον πέντε εβδομάδες ανάρρωσης. Τόσο σοβαρή είναι η κατάστασή της αυτή τη στιγμή».