Την ευθύνη ανέλαβε μια ακροαριστερή γερμανική οργάνωση για το σαμποτάζ ηλεκτρικής εγκατάστασης που ανάγκασε την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla να διακόψει την παραγωγή στο εργοστάσιο του Βερολίνου, στη Γερμανία, σύμφωνα με μήνυμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Indymedia.

«Με την πράξη σαμποτάζ, θέσαμε ως στόχο να προκαλέσουμε το μεγαλύτερο δυνατό μπλακ άουτ στο γιγα-εργοστάσιο» της Tesla, γράφει στην ανακοίνωσή της η οργάνωση Vulkan Gruppe (Ομάδα του Ηφαιστείου).

Διαβάστε ακόμα: Δικαιώματα των γυναικών: Η διεύθυνση των επιχειρήσεων παραμένει προπύργιο των ανδρών

«Κάναμε σαμποτάζ στην Tesla», αναφέρεται σε επιστολή που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα kontrapolis.info, στην οποία η επίθεση περιγράφεται ως δώρο για την 8η Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. «Η Tesla αναλώνει γη, πόρους, ανθρώπους, εργάτες και, σε αντάλλαγμα, φτύνει 6.000 SUV, φονικά αυτοκίνητα και φορτηγά τέρατα κάθε βδομάδα» σημειώνεται ακόμη.

tesla
Η ανάρτηση στην ιστοσελίδα kontrapolis.info


Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι είναι σε γνώση της επιστολής που φέρει την υπογραφή Agua De Pau, από το όνομα ηφαιστείου των Αζορών, και ελέγχει την αυθεντικότητά της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ