Αίσιο τέλος στο θρίλερ με το περιστατικό ομηρίας που βρισκόταν σε εξέλιξη από το απόγευμα της Δευτέρας (4/3) στο νοσοκομείο του Άαχεν της Γερμανίας.

Ειδικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης την 65χρονη γυναίκα, που κρατούσε ομήρους απειλώντας τους με όπλο. Η δράστις συνελήφθη αργά το βράδυ της Δευτέρας, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κολωνίας. Τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της επίθεσης και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε άλλο νοσοκομείο, ενώ οι 15 όμηροι καλά στην υγεία τους. 


Όλα ξεκίνησαν όταν το απόγευμα της Δευτέρας (4/3) μια γυναίκα 65 ετών εισέβαλε στο νοσοκομείο του Άαχεν, σύμφωνα με την γερμανική αστυνομία. Οι αρχές υποθέτουν ότι η γυναίκα επισκέφτηκε το νοσοκομείο με αυτοκτονικές προθέσεις. Η 65χρονη φέρεται να μπήκε στο νοσοκομείο γύρω στις 17:00 με όπλο που στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι ήταν ένα ψεύτικο, μια μεγάλη ζώνη, η οποία τελικά ήταν ομοίωμα και ένα άλλο, άγνωστο ακόμα, αντικείμενο και απειλούσε υπαλλήλους του φυσιοθεραπευτηρίου. Ένας υπάλληλος κατάφερε να πάρει το όπλο από τη γυναίκα, η οποία λέγεται ότι οχυρώθηκε στο δωμάτιο ενός ασθενούς και στη συνέχεια άναψε φωτιά σε ένα αντικείμενο και το πέταξε στο διάδρομο.

Στις 22:38 βγήκε από το δωμάτιο και προσπάθησε να κάψει ένα άλλο αντικείμενο στο διάδρομο. Υπήρξε πληροφορία ότι φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, κρατούσε ένα ύποπτο αντικείμενο στο χέρι της και κινούνταν προς τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Καθώς η δράστις δεν ανταποκρίθηκε όταν οι αρχές την κάλεσαν να παραδοθεί, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν τα πυροβόλα όπλα τους. Από τους πυροβολισμούς εκείνη τραυματίστηκε σοβαρά, με τα σωστικά συνεργεία να της παρέχουν τις απαραίτητες βοήθειες.



Η περιοχή γύρω από το νοσοκομείο είχε αποκλειστεί από μέλη της αστυνομίας, που κρατούσαν τον κόσμο μακριά από την κλινική. Σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας ανέφερε: «Η κλινική μια από τις πιο σημαντικές του νοσοκομείου. Σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες, μια γυναίκα (65 ετών) εισήλθε στο νοσοκομείο το απόγευμα. Λίγο αργότερα, οι εργαζόμενοι παρατήρησαν την ανάπτυξη καπνού κοντά στη γυναίκα. Η 65χρονη έχει πλέον οχυρωθεί σε ένα δωμάτιο. Τα γύρω δωμάτια έχουν εκκενωθεί. Οι ειδικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο».


Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο που δέχθηκε την επίθεση έχει 378 κρεβάτια, ενώ εργάζονται περίπου 1.600 άτομα.