Με το τμήμα της Νέας Υόρκης τα έχει "βάλει" μία 34χρονη αστυνομικός, η οποία υποστηρίζει ότι η καριέρα της διαλύθηκε μετά την επανειλημμένη κοινοποίηση γυμνόστηθης φωτογραφίας της μεταξύ των συναδέλφων της.

Η Alisa Bajraktarevic, 34 ετών, εντάχθηκε στο τμήμα το 2012 και έστειλε το πρόστυχο στιγμιότυπο στον υπαστυνόμο Mark Rivera, με τον οποίο έβγαινε για λίγους μήνες εκείνο το έτος, ανέφερε στην αγωγή της στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν.

Ο Rivera φέρεται να μοιράστηκε τη φωτογραφία σε ένα ομαδικό κείμενο με άλλους αστυνομικούς και η φωτογραφία διαδόθηκε αμέσως, αλλά η Bajraktarevic δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι του συνδικάτου την προέτρεψαν να μην υποβάλει καταγγελία.

«Δεν είσαι η πρώτη ή η τελευταία γυναίκα στην οποία έχει συμβεί ή θα συμβεί αυτό», φέρεται να της είχε πει ένας.

"Είναι αρκετά αποκρουστικό"

Η φωτογραφία επανεμφανίστηκε τον Απρίλιο, όταν η Bajraktarevic κατηγορήθηκε ότι παρενέβη σε αστυνομικούς που εμφανίστηκαν ενώ έκανε παρέα με τον τότε φίλο της, Kelvin Hernandez, 33 ετών, στο Μπρονξ. Οι αστυνομικοί περικύκλωσαν τότε το αυτοκίνητό της, με αποτέλεσμα τόσο ο Bajraktarevic όσο και ο Hernandez να ρωτήσουν τι συμβαίνει.

Η Bajraktarevic αρνήθηκε ότι ο φίλος της πουλούσε ναρκωτικά, ενώ ο άντρας ο οποίος κατέγραφε τους αστυνομικούς, κατηγορήθηκε για αντίσταση κατά της σύλληψης, σύμφωνα με τη δική του εν εξελίξει αγωγή κατά του τμήματος.

Μόλις διαδόθηκε η είδηση της έρευνας, διαδόθηκε και η γυμνόστηθη φωτογραφία, η οποία μοιράστηκε σε ομαδικές συνομιλίες και αλυσίδες μηνυμάτων κειμένου της αστυνομίας της Νέας Υόρκης μαζί με προσωπικές πληροφορίες.

«Κάνεις πράγματα έχοντας εμπιστοσύνη. Αυτό δεν δικαιολογεί να σου φέρονται σαν να είσαι σκουπίδι», δήλωσε η Bajraktarevic στην Νew York Post.

«Είναι αρκετά αποκρουστικό. Για 12 χρόνια αποφάσισαν να το κρατήσουν αυτό στο τηλέφωνό τους;», είπε. «Εξαπλώθηκε σαν πυρκαγιά», σημείωσε.

Ειδοποιήθηκε για τη φωτογραφία που επανεμφανίστηκε από έναν αντιπρόσωπο του συνδικάτου, ο οποίος της είπε ότι ένας συνταξιούχος αξιωματικός την έστειλε σε μια ομαδική συνομιλία και στη συνέχεια έλαβε σχεδόν καθημερινά μηνύματα από συναδέλφους που την είδαν ή άκουσαν γι' αυτήν, δήλωσε η 34χρονη αστυνομικός.

«Πρόκειται για εκφοβισμό. Δεν είμαι η πρώτη και σίγουρα δεν είμαι η τελευταία, αλλά, πότε θα είναι αρκετό;» είπε κλαίγοντας.

astinomikos-nea-iorki_jpg

Κινήθηκε δικαστικά η 34χρονη αστυνομικός

Η Bajraktarevic επέμεινε στη δικαστική διαμάχη ότι ο φίλος της δεν είναι έμπορος ναρκωτικών, αλλά τέθηκε σε διαθεσιμότητα 30 ημερών χωρίς αποδοχές και διατάχθηκε να σταματήσει να συναναστρέφεται μαζί του μετά από έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ωστόσο, η αστυνομία της Νέας Υόρκης δεν διερεύνησε όσους διέδωσαν την γυμνόστηθη εικόνα της Bajraktarevic χωρίς τη συγκατάθεσή της, μια πράξη που είναι παράνομη.

Η «παράνομη παραβίαση της ιδιωτικής ζωής» αναδεικνύει την «αδιαφορία της NYPD για τη μεταχείριση των γυναικών αξιωματικών της», δήλωσε ο δικηγόρος της.

Η Bajraktarevic, η οποία ζητά αποζημίωση από την πόλη, τον Rivera και έναν άλλο προϊστάμενο που ισχυρίζεται ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά το 2017, δήλωσε ότι πάντα ήθελε να γίνει αστυνομικός και θέλει οι συνάδελφοί της να κατανοήσουν τον αντίκτυπο των πράξεών τους.

«Το κομμάτι για το οποίο κανείς δεν μιλάει είναι το πώς εκφοβίζουμε ο ένας τον άλλον, είναι αηδιαστικό», είπε.

Το νομικό τμήμα της πόλης δήλωσε ότι θα εξετάσει την αγωγή. Η NYPD αρνήθηκε να σχολιάσει τη δικαστική διαμάχη, αλλά δήλωσε ότι «δεν ανέχεται διακρίσεις ή σεξουαλική παρενόχληση σε καμία μορφή και έχει δεσμευτεί για ένα περιβάλλον εργασίας με σεβασμό για το ποικιλόμορφο εργατικό δυναμικό μας».