Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη στην Αυστρία με τα βασανιστήρια, στα οποία υπέβαλε μητέρα στον 12χρονο γιο της. Η 33χρονη κλείδωνε το παιδί της σε κλουβί σκύλου, ενώ από την κακομεταχείριση, ο 12χρονος παραλίγο να χάσει τη ζωή του.

Το μαρτύριο του παιδιού

Όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο, για δύο μήνες και συγκεκριμένα, από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο του 2022, η άκαρδη μητέρα στερούσε συχνά την τροφή από τον γιο της, τον χτυπούσε, τον φίμωνε, τον περιέλουζε με παγωμένο νερό και τον κλείδωνε επί ώρες σε ένα κλουβί σκύλου διαστάσεων 57 x 90 x 69 εκ.! Μάλιστα αποτροπιασμό προκάλεσε το γεγονός ότι η 33χρονη κατέγραφε σε βίντεο το μαρτύριο του γιου της.

Μετά από καταγγελία, εργαζόμενη στις κοινωνικές υπηρεσίες βρήκε το παιδί, μένοντας άναυδη με αυτό που αντίκρυσε.. Ο 12χρονος είχε ύψος 1,65 εκ. και ζύγιζε μόλις 40 κιλά! Το σώμα του ήταν γεμάτο με πληγές και μελανιές.

Κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο ο 12χρονος ήταν σε κωματώδη κατάσταση και η θερμοκρασία του είχε πέσει στους 27 βαθμούς Κελσίου, με τη δικαστή να αναφέρει μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της δίκης της 33χρονης μητέρας: «Με τέτοια θερμοκρασία κάθε ενήλικος θα είχε πεθάνει. Το παιδί σώθηκε την τελευταία στιγμή».



Οι οκτώ ένορκοι διαβουλεύονταν για πάνω από επτά ώρες μέχρι να εκδώσουν την ετυμηγορία. Δικαστήριο στο Κρεμς της Αυστρίας επέβαλε στην άκαρδη μητέρα ποινή 20ετούς κάθειρξης για απόπειρα φόνου και στέρηση ελευθερίας, ενώ την στέλνει σε ιατροδικαστικό ψυχιατρικό κέντρο. Φωτογραφίες με την κατάσταση στην οποία βρήκε η εργαζόμενη στις κοινωνικές υπηρεσίες τον 12χρονο παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, με τη δικαστή να δικαιολογεί τη βαριά ποινή στη μητέρα, σημειώνοντας ότι λίγο έλειψε να καταστρέψει μια ζωή σωματικά, ενώ σίγουρα την κατέστρεψε ψυχολογικά. Η ετυμηγορία δεν είναι ακόμη νομικά δεσμευτική.




Τέλος, να σημειωθεί ότι η άσπλαχνη μητέρα, η οποία μεγάλωνε μόνη της το γιο της, ανέφερε ότι ο γιος ήταν απείθαρχος και το μόνο που ήθελε ήταν να τον φρονιμέψει. Υποστήριξε ακόμη ότι μια φίλη της τής είχε προτείνει να τον κλειδώσει στο κλουβί σκύλου, ισχυρισμοί οι οποίοι δεν ήταν πειστικοί, κρίνοντας από την ετυμηγορία.