Ο Ρώσος πρόεδρος σε ομιλία του κάλεσε τις γυναίκες της Ρωσίας να κάνουν περισσότερα παιδιά, με την αντίδραση της Ρωσίδας παρουσιάστριας, Νατάλια Λιτόβκο, να είναι άμεση, αφού απάντησε on camera στην έκκληση του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Συγκεκριμένα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε έκκληση για αύξηση των γεννήσεων στη χώρα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια διαφαινόμενη, κατά τον ίδιο, δημογραφική κρίση. Η 43χρονη παρουσιάστρια, η οποία είναι υποστηρικτής του καθεστώτος Πούτιν και μητέρα δύο παιδιών, ενώ βρισκόταν στον αέρα του Rossiya 24 ανακοίνωσε χαρούμενη στους τηλεθεατές: «Μιας και μιλάμε για το νέο εθνικό σχέδιο -την οικογένεια- ο σύζυγός μου μόλις μου έστειλε μήνυμα για να μου ανακοινώσει ότι θα κάνουμε τρίτο παιδί».

Ο συμπαρουσιαστής της Νατάλια Λιτόβκο έδωσε μια αμήχανη απάντηση, λέγοντας χαμογελαστός: «Ο.κ., θα σας μιλήσουμε γι' αυτά αργότερα».



Να σημειωθεί ότι πληθυσμός της Ρωσίας μειώνεται εν μέρει λόγω της κατάστασης της οικονομίας μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ οι συγκρούσεις στην Ουκρανία έχουν αποτελέσει επίσης έναν αρνητικό παράγοντα.