Τον απόλυτο τρόμο έζησαν οι επιβάτες της πτήσης της American Airlines, όπου το αεροπλάνο της εταιρείας προχώρησε αναγκαστική προσγείωση δύο ώρες μετά την απογείωση, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο από Νέα Υόρκη προς Μαδρίτη, καθώς έσπασε το παρμπρίζ.

Η πτήση 94 της American Airlines αναχώρησε από το αεροδρόμιο JFK θα προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης, ωστόσο στις 21:46 εκδόθηκε Alert 2, το οποίο εκδίδεται όταν ένα αεροσκάφος αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες και μπορεί να αναμένεται δύσκολη προσγείωση ή και σύγκρουση κατά την προσγείωση, σύμφωνα με τις Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης.

Το αεροπλάνο πετούσε πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό και αναγκάστηκε να γυρίσει στη Βοστώνη, στις 22:03, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightAware.

Tο Boeing 777-200 αντιμετώπισε «πρόβλημα συντήρησης» σύμφωνα με δήλωση της αεροπορικής εταιρείας. «Η πτήση προσγειώθηκε με ασφάλεια και το αεροσκάφος τέθηκε εκτός λειτουργίας για να επιθεωρηθεί από την ομάδα συντήρησής μας», αναφέρθηκε.

Όλοι οι επιβάτες ήταν καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με την εταιρεία και εξυπηρετήθηκαν από άλλο αεροσκάφος.

boeing1

Αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό με Boeing που σημειώνεται, καθώς τον περασμένο μήνα πτήση της United Airlines από το Λας Βέγκας προς την Ουάσινγκτον προσγειώθηκε στο Κολοράντο εξαιτίας ρωγμής στο παρμπρίζ. Το Boeing 737-800 μετέφερε 166 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, με ασφάλεια, στο αεροδρόμιο του Ντένβερ.

Την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου ένα Boeing 747 Max9 της Alaska Airlines έκανε αναγκαστική προσγείωση όταν ένα πλαϊνό πάνελ αποκολλήθηκε στη μέση της πτήσης, σπέρνοντας τον πανικό στους επιβάτες του αεροσκάφους, οι οποίοι ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν.