Αντιμέτωποι με ένα εύρημα, που δεν είχαν δει ποτέ πριν οι επιστήμονες, βρέθηκαν οι αστρονόμοι στο Armagh, αφού εντόπισαν ένα αστέρι με μια σκούρα μεταλλική «ουλή» στην επιφάνειά του.

Η ουλή αυτή πιστεύουν ότι σχηματίστηκε, όταν ο λευκός νάνος «έφαγε» τους γύρω πλανήτες και τους αστεροειδείς, που γεννήθηκαν την ίδια στιγμή με αυτόν, προκαλώντας συγκέντρωση μετάλλων που σημαδεύουν την επιφάνεια των άστρων.

Το λευκό αστέρι-νάνος ανακαλύφθηκε στο αστρονομικό ερευνητικό κέντρο στο Αστεροσκοπείο και το Πλανητάριο Armagh στη Βόρεια Ιρλανδία και ονομάστηκε ''WD 0816-310'' από τους ερευνητές αστρονόμους. Όπως δήλωσε ο αστρονόμος John Landstreet, η μεταλλική ουλή είναι ένα 
εύρημα, που δεν είχαν δει ποτέ πριν οι επιστήμονες. 

Η ουλή, που πιστεύεται ότι έχει μήκος 500 χιλιομέτρων, ανακαλύφθηκε στο απομεινάρι ενός αστεριού στο μέγεθος της Γης από ένα κοντινό ηλιακό σύστημα. Το σύστημα δε δημιουργεί πλέον ενέργεια στον πυρήνα του, επομένως το αστέρι είναι νεκρό. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αστρονόμος John Landstreet, συν-συγγραφέας της ερευνητικής εργασίας, είναι μέλος της ομάδας που ανακάλυψε τον πρώτο λευκό νάνο που έχει μαγνητικό πεδίο, το 1970. Όπως ο ίδιος σχολίασε: «Παραδόξως, το υλικό δεν αναμειγνύεται ομοιόμορφα στην επιφάνεια του άστρου, όπως προβλέπει η θεωρία. Αντίθετα, αυτή η ουλή είναι ένα συμπυκνωμένο κομμάτι πλανητικού υλικού, που συγκρατείται στη θέση του από το ίδιο μαγνητικό πεδίο που είχε οδηγήσει τα πλανητικά θραύσματα να πέσουν στην επιφάνειά του. Τίποτα παρόμοιο δεν έχουμε ξαναδεί».