Ο Τζο Μπάιντεν κατηγορείται για ανευθυνότητα, αφού σχολίασε το ενδεχόμενο εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Γάζα, ενώ έτρωγε ανέμελος… παγωτό χωνάκι με γεύση μέντα, πυροδοτώντας έντονες αντιδράσεις.

Αμερικανικά ΜΜΕ έσπευσαν να σχολιάσουν ότι ούτε ο Μπάιντεν ούτε το επιτελείο των επικοινωνιολόγων του εκτίμησαν πόσο κακό θα έκανε αυτό το θέαμα στο προφίλ του πλανητάρχη.

Ο Μπάιντεν σχολίασε το μείζονος γεωπολιτικής σημασίας ζήτημα μέσα από ένα υποκατάστημα της αλυσίδας παγωτατζίδικων Van Leeuwen στη Νέα Υόρκη, μετά την ολοκλήρωση συνέντευξης που παραχώρησε στον Σεθ Μάγερς για την εκπομπή του στο NBC, πυροδοτώντας έντονες αντιδράσεις.

Πυρ ομαδόν κατά Μπάιντεν: Είναι τόσο ανάρμοστο, σουρεαλιστικό και χωρίς τακτ να τρως παγωτό χωνάκι ενώ συζητάς για ενδεχόμενη εκεχειρία στη Γάζα

 «Είναι τόσο ανάρμοστο να τρως παγωτό ενώ συζητάς για μια ενδεχόμενη εκεχειρία στη Γάζα», σχολίασε ο γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος Πιρς Μόργκαν.

 «Αυτό φαίνεται ανεύθυνο και χωρίς τακτ», έγραψε ο Ισραηλινοαμερικανός αναλυτής Mairav Zonszein σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τζέρεμι Σκάχιλ έκανε λόγο για «σουρεαλιστική» ανακοίνωση από μέρους του Μπάιντεν για την πιθανή εκεχειρία στη Γάζα, συνοδεία παγωτού.