Ένα εμπορευματικό τρένο στην Ινδία διήνυσε χθες, Κυριακή (25/02) περισσότερα από 70 χιλιόμετρα (43,4 μίλια), χωρίς ωστόσο να υπάρχει οδηγός.

Το περίεγο περιστατικό διερευνούν οι Ινδικοί Σιδηρόδρομοι καθώς, βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν το τρένο να περνάει με μεγάλη ταχύτητα από πολλούς σταθμούς χωρίς να σταματάει.

Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι στο πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India (PTI), το περιστατικό σημειώθηκε μεταξύ 7:25 και 09:00 τοπική ώρα (01:55 και 3:30 GMT). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC, το τρένο των 53 βαγονιών, ξεκίνησε χωρίς οδηγό από την Κατούα στο Τζαμού και έφτασε μέχρι το Κασμίρ στην περιοχή Χοσιαρπούρ στο Παντζάμπ, όπου και σταμάτησε, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Driverless Train Running At 100kmph Causes Scare In Punjab

Το τρένο που μετέφερε πέτρες, ήταν καθ' οδόν από το Τζαμού προς το Παντζάμπ, όταν σταμάτησε στην Κατούα για αλλαγή προσωπικού. Τότε ξαφνικά άρχισε να κινείται κατεβαίνοντας μια πλαγιά, αφού όμως ο μηχανοδηγός και ο βοηθός του κατέβηκαν.

Το τρένο κινήθηκε με ταχύτητα σχεδόν 100 χλμ./ώρα και κατάφερε να διασχίσει περίπου πέντε σταθμούς πριν σταματήσει. Όπως είπαν αξιωματούχοι στο PTI: «Το τρένο σταμάτησε αφού ένας αξιωματούχος του σιδηροδρόμου τοποθέτησε ξύλινα μπλοκ στις γραμμές για να σταματήσει το τρένο», τα οποία και βοήθησαν στη μείωση της ταχύτητας του τρένου.

Οι αξιωματικοί τέλος τόνισαν ότι προσπαθούν να προσδιορίσουν τον ακριβή λόγο, που το τρένο άρχισε να κινείται, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.