Αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη είναι ένας αμερικανός, καθώς υπέκλεψε τις συνομιλίες της γυναίκας του με αποτέλεσμα να μάθει σημαντικές πληροφορίες και να βγάλει 1,8 εκατομμύρια  δολάρια. Στη δικαιοσύνη μάλιστα τον έστειλε η ίδια η σύζυγός του η οποία τώρα του ζητάει και διαζύγιο.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ανακοίνωσε ότι ο Τάιλερ Λούντον κατηγορείται για αθέμιτη χρηματιστηριακή εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών. Ο άνδρας, περίπου 40 ετών, σύμφωνα με τη SEC «εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι δούλευε με τηλεργασία» και επωφελήθηκε από εμπιστευτικές πληροφορίες που σχετίζονταν με τα σχέδια της BP να εξαγοράσει εταιρεία πέρυσι. Η σύζυγός του εργαζόταν στην πετρελαϊκή εταιρεία.

Σύμφωνα με την επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο Λούντον- που ζει στο Χιούστον- άκουσε διάφορες κλήσεις της συζύγου του, η οποία ήταν διευθύντρια συγχωνεύσεων και εξαγορών της BP και δούλευε πάνω σε μια συμφωνία από το γραφείο του σπιτιού τους.

Στη συνέχεια, ο Λούντον αγόρασε πάνω από 46.000 μετοχές της εταιρείας που θα εξαγόραζε η BP, της TravelCenters of America, δίχως να το γνωρίζει η σύζυγός του, εβδομάδες προτού ανακοινωθεί η συμφωνία στις 16 Φεβρουαρίου του 2023.

Η μετοχή της TravelCenters of America εκτοξεύθηκε, καταγράφοντας αύξηση σχεδόν 71%, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας. Αμέσως μετά ο Λούντον πούλησε όλες τις μετοχές του, αποκομίζοντας κέρδη 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τελικά, τα αποκάλυψε όλα στη σύζυγό του, υποστηρίζοντας ότι αγόρασε τις μετοχές επειδή ήθελε να βγάλει αρκετά χρήματα έτσι ώστε εκείνη να μην αναγκάζεται να δουλεύει τόσες πολλές ώρες.

Η σύζυγός του το ανέφερε στους εργοδότες της, που στη συνέχεια την απέλυσαν παρότι δεν υπήρχε καμία απόδειξη ότι εν γνώσει της διέρρευσε πληροφορίες στον σύζυγό της. Τελικά, έφυγε από το σπίτι τους και κατέθεσε αίτηση διαζυγίου.

 «Εκμεταλλεύτηκε ότι δούλευε με τηλεργασία και εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη της συζύγου του για να αποκομίσει κέρδος από πληροφορίες που ήξερε ότι ήταν εμπιστευτικές», επεσήμανε ο Έρικ Βέρνερ, διευθυντής της SEC για το Τέξας.