Περισσότερα από 100 αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μεταξύ τους σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο της πόλης Σουτσόου της Κίνας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αρκετών ανθρώπων.

Όπως μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στην Κίνα, το ατύχημα οφείλεται στις ακραίες καιρικές συνθήκες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο όπου έγινε η καραμπόλα υπήρχε πάγος στην άσφαλτο.

Στα social media κυκλοφόρησαν εικόνες βγαλμένες από ταινία καταστροφής, αφού τα εν λόγω πλάνα δείχνουν πολλά αυτοκίνητα το ένα πάνω στο άλλο, καθώς επίσης γυαλιά και συντρίμμια διάσπαρτα παντού.


Όπως αναφέρει η τροχαία του βιομηχανικού πάρκου της Σουτσόου στο τοπικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης ''WeChat'', η καραμπόλα είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ανθρώπων, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ έξι υπέστησαν μικροτραυματισμούς.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες εβδομάδες, μεγάλα τμήματα της Κίνας έχουν πληγεί από κύματα ψύχους, χιονοθύελλες και χαλάζι επηρεάζοντας τις μεταφορές, ενώ το γεγονός ότι εκατομμύρια άνθρωποι σπεύδουν στα σπίτια τους για τις γιορτές του Σεληνιακού Νέου Έτους, κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, 34 από τα σχεδόν 260 αεροδρόμια της χώρας έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις για ομίχλη και χιόνι, ενώ η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κίνας εξέδωσε έκτακτο δελτίο για παγετό και χαμηλές θερμοκρασίες σε αρκετές κεντρικές και νότιες περιοχές.