Μερικές ώρες μετά τον σκληρό χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησε σε βάρος του ο Τζο Μπάιντεν στη διάρκεια κλειστής προεκλογικής εκδήλωσης στο Σαν Φρανσίσκο, όταν τον αποκάλεσε “π.... γιο”, ο Βλαντίμιρ Πούτιν τοποθετήθηκε μάλλον ψύχραιμα, κάνοντας λόγο για «κατάλληλη αντίδραση».

Διαβάστε σχετικά: Ξέσπασμα Μπάιντεν κατά Πούτιν: Υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα και π@@ς γιος

Μάλιστα, επανέλαβε αυτό που είχε πει προ ημερών, στη συνέντευξή του στον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον, λέγοντας πως «προτιμά να συνεργάζεται με τον Μπάιντεν» σε σχέση με τον Τραμπ.

Πούτιν: Θα συνεργαστούμε με οποιονδήποτε πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά για τη Ρωσία… ο Μπάιντεν είναι προτιμότερος

«Είπα ότι θα συνεργαστούμε με οποιονδήποτε πρόεδρο, αλλά πιστεύω ότι για εμάς, για τη Ρωσία, ο Μπάιντεν είναι προτιμότερος. Και κρίνοντας από αυτά που είπε, αποδεικνύεται πως έχω απόλυτο δίκιο... Αυτή ήταν αγενής, αλλά μια επαρκής και κατάλληλη αντίδραση απέναντι σε όσα αναφέρθηκαν από την πλευρά μας. Δεν ήταν δυνατό να πει "σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας..."», τόνισε ο Πούτιν, που βρέθηκε στο Καζάν.

Νωρίτερα, ο Μπάιντεν είπε, αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο ότι «έχουμε τρελούς π.... γιους όπως αυτός ο Πούτιν και πρέπει πάντα να ανησυχούμε για μια πυρηνική σύγκρουση».

Ο Ρώσος πρόεδρος ευχήθηκε ακόμα στον Αμερικανό ομόλογό του «να έχει υγεία», προσθέτοντας ότι η αξιολόγηση των άλλων ανθρώπων «είναι σαν να κοιτάζεις σε καθρέφτη».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε αυτή ρητορική απαράδεκτη και ασυγχώρητη για τον ηγέτη μιας χώρας της οποίας οι βόμβες σκότωσαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.