Οι αγρότες όχι μόνο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους σε όλη την Ευρώπη, αλλά ετοιμάζονται για να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι βελγικές οργανώσεις αγροτών μετά την “πολιορκία” των Βρυξελλών κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις αρχές του μήνα, θα πραγματοποιήσουν άλλη μια διαμαρτυρία στην Rue de la Loi, την ερχόμενη Δευτέρα (26/2/2024).

Διαβάστε επίσης: Αγρότες: Επέστρεψαν στον Πλατύκαμπο τα τρακτέρ - Συσκέψεις στα μπλόκα για τη λήψη αποφάσεων (Εικόνες & Βίντεο)

Σύμφωνα με το Politico, η αστυνομία αναμένει ότι εκατοντάδες αγρότες θα βρεθούν στην πρωτεύουσα με τα τρακτέρ τους. Ο συγκεκριμένος δρόμος και άλλοι παρακείμενοι θα κλείσουν. Ως εκ τούτου, η αστυνομία συνιστά στους μετακινούμενους να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή άλλα μέσα.

Οι Ευρωπαίοι αγρότες, οργισμένοι με την πράσινη γραφειοκρατία της ΕΕ και τη συμπίεση των εισοδημάτων τους, πραγματοποίησαν μια θορυβώδη διαμαρτυρία στις Βρυξέλλες στις αρχές Φεβρουαρίου, βάζοντας φωτιές μπροστά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ανατρέποντας ένα άγαλμα.